divendres, 2 de desembre del 2022

Mola d’Estats o d’Estat (1.120 m)

Dijous 1 de desembre de 2022

Hora de sortida: ¾ de set del matí. 

Ubicació: Comarca de la Conca de Barberà. 

Temps aproximat: 4 h (10 km) 

Desnivell: 275 m (acumulat) 

Dificultat (1): Normal.


Programa: Sortirem a l’hora esmentada i anirem per la AP-7 en direcció a Martorell i Vilafranca del Penedès. Passat Vilafranca del Penedès ens aturarem a fer el tallat a l’àrea de servei de la Porta de Barcelona. 

Després seguirem i agafarem la AP-2 en direcció a Lleida fins a la sortida 9 que anirem en direcció a Montblanc i Rojals. Al poble de Rojals agafarem una pista forestal en direcció al Corral de la Marieta i un cop en aquest lloc, seguirem una mica més endavant fins al lloc conegut com el Coll de la Mola, a la meitat de la pista que va de Rojals a la Mola d'Estats, just a la cruïlla que va cap el Mirador de la Pena.

 

Itinerari: Ruta circular que seguirem amb el sentit de les agulles del rellotge. 

Començarem a caminar i aviat trobarem, a l’esquerra, les senyals blanques i vermelles del GR-171 que seguirem fins al refugi del Cogullons.

Passarem pel refugi dels Cogullons, deixarem el GR que seguirà per la nostra esquerra, i més endavant passarem per una balma i seguint arribarem a un conjunt de balmes de la Mola de la Roquerola. 

Seguint la traça arribarem a la Mola d’Estats (1.120 m) amb les seves tres creus de ferro. Aquest cim està a la llista dels 100 cims de la FEEC. 

Podrem gaudir d’una panoràmica molt extensa: la Mussara, els Motllats i Mont-ral. Vàrem pujar el 23 de febrer de 2002. Aquí podeu veure la ressenya: http://maifemcim.blogspot.com/2002/02/mola-dels-quatre-termes-1120-m.html 






Seguirem el recorregut resseguint de nou el GR-171 i ben aviat arribarem a la Taula dels Quatre Batlles (1.117 m) confluència dels termes de Prades, Vimbodí, Rojals i Mont-ral. i, seguint la carena a la Mola dels Quatre Termes (1.120 m) (No confondre amb el vèrtex de la Mola dels Quatre Termes que es passa una estona abans). aquí deixarem el GR que seguirà per la nostra dreta.


Seguirem la carena i arribarem a la Mola del Guerxet (1.121 m)

Bifurcació amb pal indicador abans del Coll dels Cogullons.

Seguint la traça arribarem al Coll de la Mola (1.004 m), punt d’inici d’aquesta excursió i on tindrem els cotxes, al peu d’una gran roca vermellosa on hi ha un pal indicador.

Traça: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/collmola-cogullons-molaestats2022wl-120374080

 

Observacions: En aquesta sortida farem 4 cims amb poc esforç.

 

Dinarem al restaurant El Molí de Mallol a Montblanc: https://www.elmolidelmallol.com/ tel.: 977 86 05 91 Muralla de Santa Anna, 2.

 

Després de dinar anirem al Celler Carles Andreu a Pira on es pot comprar vi negre Trepat i cava rosat i normal: https://cavandreu.com/ 

Tornarem a casa als voltants de les set de la tarda.