Data: diumenge 10 de juliol de 2005
Hora de sortida: 2/4 de set del matí.
Programa: Sortirem a 2/4 de set del matí. Agafarem l’autopista Terrassa – Manresa (pararem a fer el tallat a l’àrea de servei de Montserrat). De Manresa a Berga i al túnel del Cadí. Un cop a la Cerdanya anirem a Ger, Meranges i d’aquí al refugi de Malniu per la pista de muntanya (10 km.). Deixarem el cotxe i emprendrem la caminada. Esmorzarem pel camí.
Ubicació: Comarca de la Cerdanya.
Temps aproximat: 6 h. 30 min.
Dificultat: Difícil.
Desnivell: 811 m
ITINERARI: Arribem a la tercera elevació de Cerdanya i la segona situada íntegrament dins la seva demarcació. Es tracta d'una muntanya de fàcil accés, ja que disposa de molts itineraris que condueixen al punt culminant, ample i espaiós. Amb tot, els caients septentrionals, abocats a les profunditats de la vall de Campcardós, són accidentats i amb contraforts rocallosos, un dels quals forma el Gran Caputxó de Campcardós. El Puigpedrós té fama de bon mirador, i de fet ho és. Domina bona part dels Pirineus i al S avarca, el seu panorama, fins al Montseny, Sant Llorenç del Munt i Montserrat; però l'amplitud de la calma que l'envolta li resta visió de la plana cerdana.
En referència a aquesta calma, val a dir que el planell de Campcardós és un immens altiplà situat a més de 2.700 m d'alçària. Segurament es tracta de l'indret pla més extens dels Pirineus en una altitud com aquesta. Malauradament, la morfologia amorosida li treu caràcter d'alta muntanya, però no per això se l'ha de desprestigiar.
En referència a aquesta calma, val a dir que el planell de Campcardós és un immens altiplà situat a més de 2.700 m d'alçària. Segurament es tracta de l'indret pla més extens dels Pirineus en una altitud com aquesta. Malauradament, la morfologia amorosida li treu caràcter d'alta muntanya, però no per això se l'ha de desprestigiar.
Creu, llibre de registres, pessebre, pedró granític i torreta de triangulació al cim. Un xic més al N hi ha un avant cim (2.888 m) que domina la vall de Campcardós i en presenta un bell panorama, amb el roc Colom i el Pedraforca ensotats i la serra de la Vinyola per teló de fons. Al NE destaca el dilatat massís del Carlit.
Una vegada al refugi de Malniu, es segueix el GR11 (marcat en vermell i blanc) que travessa un pontet i s’enfila per uns prats fins a un collet herbat, en direcció al refugi Folch i Girona, el qual dóna accés a la comella del torrent d’Envalls.
Quan arribem al coll de les Mulleres deixem el GR11 i ens dirigim (perdent primer una mica d'alçada) cap al llom que es troba just a l'oest. Una vegada assolit aquest llom continuem en línia recta fins al mateix cim.
La baixada la realitzem en direcció sud-est, justament per on el pendent és més suau, prenent el Roc del Lladres com a referència. D'aquí ens encarem cap al Roc de la Llosa i baixem per una pala bastant inclinada en direcció a l'Estany Sec. Una vegada en aquest punt es desfà el camí que havíem realitzat a la pujada.
LLOC ALÇADA (m.) TEMPS PARCIAL
Refugi de Malniu 2.120 0 h 00 m
Coll de Mulleres 2.400 1 h 45 m
Carena 2.720 1 h 45 m
Puig Pedrós 2.911 0 h 30 m
Refugi de Malniu 2.120 2 h 30 m
Tornarem pel mateix camí.
Observacions: El Puig Pedrós és un dels cims més característics de la Cerdanya, per la seva alçada i per la seva vista sobre la Cerdanya i la Serra del Cadí- Moixeró. Situat a la banda de la Solana de la Cerdanya, és un bon mirador del conjunt de la comarca i de la llarga serralada del costat oposat (Puigllançada, Tossa d’Alp, Moixarò, Serra del Cadí)
Dinarem en el restaurant Cal Joan de Meranges.
Tornarem a casa als voltants de les set de la tarda.