dissabte, 7 de febrer del 2004

Sortida nocturna al llac de Malniu (2.240 m.)

7 de febrer de 2004

Hora de sortida: Dotze del migdia.

Ubicació: Comarca de la Cerdanya.

Temps aproximat: 5 h.

Desnivell: 700 m.

Dificultat: Fàcil.



Itinerari: Per anar a Meranges des de Puigcerdà, per la N-260, s’arriba fins a Ger, on cal desviar-se abans d’arribar al poble i girar a l’esquerra per la carretera que mena a Meranges. Ens trobarem a l’entrada del poble a les cinc de la tarda.

El recorregut començarà al poble de Meranges a les cinc de la tarda del dissabte 15 de febrer. Pujarem en cotxes per la pista que mena al refugi de Malniu, fins a on es pugui, i després caminarem i ens calçarem les raquetes quan hi hagi neu.

Al refugi de Malniu, menjarem un pa amb tomàquet i després, amb els frontals, pujarem fins al llac de Malniu, un dels darrers cercles glacials de la Cerdanya. Quan arribem al llac (unes dues o tres hores des de el cotxe) ja s’haurà fet totalment de nit, però la lluna plena reflectida en el llac ens il·luminarà.

Encendrem les torxes i baixarem. Farem un berenar dins d’un “iglú” i després fins als cotxes i sopar en el restaurant de Girult.




Observacions: Què us semblaria veure com es fa de nit en un llac gelat dels Pirineus? Des de Meranges (a la Cerdanya) farem una sortida guiada amb raquetes i torxes.

Sabeu que aquest dia (si no fa núvol) és lluna plena?

Dinarem al restaurant de Cal Joan a Meranges. Tel. 972 88 00 96

Tornarem a casa al voltant de les tres de la matinada.