dissabte, 23 de maig del 2020

14 X 1.000: El repte de Sergi Mingote

Divendres 22 de maig de 2020 – 69è dia de confinament (71è a Igualada)

Hora de sortida: 17 h

Punt de sortida: Connexió per Zoom.

Ubicació: Casa vostra.

Temps aproximat: 1 h 30 m

Desnivell: Cap.

Dificultat (1): Fàcil.


La ruta: A l’hora esmentada, tots/es les que us hagueu apuntat prèviament a la sortida, us connectareu mitjançant l’enllaç que haureu rebut a l’aplicació Zoom (com ja hem fet altres vegades)

Aquest divendres, 22 de maig, a les cinc de la tarda, tindrem el privilegi de parlar en directe amb en Sergi Mingote (https://www.sergimingote.cat/)


Sergi Mingote i Moreno (Parets del Vallès, 1971) és un alpinista i polític català. Diplomat en funció gerencial a les administracions públiques per ESADE, fou alcalde de Parets del Vallès (2011-2018), ciutat de la qual anteriorment fou regidor d'esports. També és Coach Executiu per "The International School off Coaching", i Màster en Cooperació Internacional.

Com a alpinista aconseguí el primer vuit mil el 1998 (Cho Oyu, 8.201 m). Seguiren el Shisha Pangma (1999), i una primera ascensió a l'Everest per la cara nord en solitari el 2001. El 2003 repetí per la cara sud, un cop en el cim va enviar un missatge de pau i va treure una pancarta per commemorar els 20 anys de Catalunya Ràdio i TV3. Aprofitant l'ascensió per la cara sud, TV3 va emetre per primera vegada per televisió la coronació del cim en directe. A banda de nombrosos altres cims formà part de la primera expedició mundial del mil·lenni al pol nord magnètic. Ha destacat en proves de resistència en bicicleta de muntanya, Ironmans, Ultramans, i la seva Travessa nedant a l'estret de Gibraltar. El passat 2018 ha encadenat l'ascens al K2 i al Broad Peak en nomes 7 dies, realitzant el primer encadenament estatal, i el setè mundial (sense O2).

Actualment és President de ONAT Foundation, una fundació que te com a objectiu la inclusió mitjançant l'esport.


Ens parlarà del seu projecte 14x1000 i del seu darrer llibre “A PULMON”, on explica el seu ascens a 6 vuit mils en 367 dies. Si algú, després de la xerrada, vol el llibre, li pot enviar a casa dedicat (preu 23.- euros)


Què heu de fer?:

Fins dijous 21 de maig, apuntar-vos a la sortida, per correu a maifemcim@gmail.com com a molt tard a les 14 h.

Connectar-vos el divendres 22 de maig a les 17 h a la sessió de Zoom per mitjà de l’enllaç que rebreu els/les que us hagueu apuntat.


Aclariments:

La durada aproximada de la sortida serà d’una hora i mitja.

Aquesta sortida compta pel rànquing anual d’assistències a les sortides de maifemcim.