diumenge, 2 d’abril del 2023

PR-C 119 - Etapa 3: Ctra C37z a La Pobla de Claramunt (627 m)

Dissabte 1 d’abril de 2023

Hora de sortida: Set del matí. 

Ubicació: Comarca de l’Anoia. 

Temps aproximat: 5 h 15 min (16,3 km) 

Desnivell: + 463 / - 688 m (acumulats) 

Dificultat (1): Mitjana.


Programa: Sortirem a l’hora esmentada i anirem per la A-2 en direcció a Igualada. Ens aturarem a l’estació de servei del Bruc a fer el tallat. 

Després seguirem fins a la sortida 559 i anirem fins a la Pobla de Claramunt. Anirem fins a l’aparcament de la estació dels FGC, on deixarem algun cotxe i després anirem fins al punt de la carretera C-37z on vàrem acabar la segona etapa, la zona coneguda com “el Bosc Gran” https://goo.gl/maps/BLvHt5t5wZFxpfL67 i on començarem aquesta. 

 

Itinerari: Passarem pel Puig Aguilera (626 m) un dels 100 cims de la FEEC.




Després arribarem a l’església de Sant Feliu de la Vall. És un petit edifici romànic, d'una nau, amb l'absis decorat amb arcuacions llombardes, molt modificat i ampliat a mitjans del segle XIX. L'absis de pedra local, molt reconstruït, conserva, a més de les arcuacions llombardes, tres finestres de doble esqueixada recuperades en la restauració. La nau, coberta amb volta de canó reforçada per un arc toral, va ser ampliada amb una capella lateral per banda i la sagristia. La porta d'accés, a ponent, és moderna així com el campanar. Era una antiga parròquia rural, sufragània de Sant Vicenç. També surt citada com de "Sant Pere i Sant Feliu" i és esmentada des de principis del segle XI als cartularis de Sant Cugat, monestir del qual fou possessió. Centrava una zona de masies dispersa (tenia 9 cases el 1685).


Seguirem i passarem per la Font de la Puda de Francolí, travessarem la A-2 i passarem per Can Perera i Can Soteres, respectivament.


Després d’aquesta darrera masia, iniciarem una forta pujada per un corriol fins cim dels Mollons (549 m), amb unes vistes espectaculars sobre tota la Conca d’Òdena.



Baixarem del cim per un corriol i algun tram de pista i travessarem la C-15 per sota, seguirem per un tram de l’antiga carretera nacional i arribarem a La Pobla de Claramunt.

Traça: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/pr-c-119-etapa-3-ctra-c37z-a-la-pobla-de-claramunt-130148646 

Traça en 3D: https://maps.suunto.com/move/joseppars/642820472874e31cbba2399b 

 

Observacions: Tercer tram de cinc del sender PR-C 119 de la volta a la Conca d'Òdena que va de la Ctra C37z fins a La Pobla de Claramunt. És el tram més llarg i amb més desnivell acumulat.

 

Dinarem al restaurant de l’Hotel Robert, Avd. de Catalunya – La Pobla de Claramunt, tel.: 93 808 60 00 web: www.hotel-robert.com 

Tornarem a casa als voltants de les set de la tarda.