dilluns, 11 de març del 2024

Mirador del Corbiu (1.877 m)

8-9-10 de març de 2024

Excursió amb raquetes de neu

Hora de sortida: Divendres 8 de març per la tarda. 

Ubicació: Comarca del Pallars Sobirà. 

Temps aproximat: 3 h (5,2 km) 

Desnivell: 170 m (acumulat) 

Dificultat (1): Normal.


Programa: Sortirem el divendres per la tarda i anirem fins a Tavascan, on ens allotjarem a l’Hotel Estanys Blaus, https://hotelestanysblaus.com/ tel.: 675 80 10 17 / 973 62 31 78. 

Per arribar-hi anirem en direcció Lleida per l'Autovia A-2. A Cervera sortirem en direcció Agramunt per la C-14, fins a Artesa de Segre. Seguirem la L-512 direcció Tremp, agafarem la C13 direcció La Pobla de Segur i allà agafarem la N-260 fins a Sort. Seguirem, direcció Llavorsí on a mà dreta hi ha el desviament direcció Tavascan. 

Soparem a l’hotel. 

 

Itinerari dissabte 9 de març: Esmorzarem a l’hotel i anirem amb taxi fins a la estació d’esquí de Tavascan (Refugi de la Pleta del Prat). El Refugi es troba a peu de pistes de l’Estació d’Esquí de Tavascan. S’accedeix en cotxe des de el mateix poble, per una carretera asfaltada que surt del costat de la Central Elèctrica.




 

Aquí podrem llogar les raquetes, si no en teniu, i hem de treure el “forfait” de raquetes de neu (7.- euros) 

Des de el refugi farem la excursió amb raquetes de neu al Mirador del Corbiu, recorregut senyalitzat.











Traça: https://ca.wikiloc.com/rutes-raquetes-de-neu/mirador-del-corbiu-163517766 

Soparem a l’hotel. 

 

Itinerari diumenge 10 de març: Esmorzarem a l’hotel i marxarem (ja amb les bosses). 

Al tornar, anirem a veure les ermites romàniques de Santa Maria de la Serra (Farrera) i Santa Eulalia d’Alendo. 

Santa Maria de la Serra està situada a 600 metres al nord-oest del poble de Farrera. Romànica del segle XI, https://ca.wikipedia.org/wiki/Mare_de_D%C3%A9u_de_la_Serra_(Farrera) 

Santa Eulàlia d’Alendo. Romànica del segle XI. A cavall del mateix llom on s'assenta el petit llogaret d'Alendo, però separada d'aquest per un escaló rocós, es troba l'església dedicada a Santa Eulàlia, d'una sola nau, amb accés a l'interior per una senzilla porta de mig punt situada en el mur lateral de migdia, on també hi ha dues finestres de doble esqueixada en la part alta del mur; a l'est hi ha un absis semicircular, totalment llis a l'exterior, amb una finestreta de doble esqueixada al centre i una altra a migdia més ben treballades que les de la façana sud. https://ca.wikipedia.org/wiki/Santa_Eul%C3%A0lia_d%27Alendo 



 

Observacions: L’objectiu d’aquest cap de setmana, és el de fer una excursió tranquil·la, per gaudir de la neu i fer fotografies.

 

Qui no tingui raquetes, les pot llogar a les respectives estacions d’esquí. Podeu fer la reserva de l’hotel per la seva web. Es recomana dur cadenes pels cotxes. 

Tornarem a casa als voltants de les cinc de la tarda de diumenge.