dissabte, 9 de febrer del 2002

Estany de Malniu, amb raquetes de neu (2.250 m.)

Dissabte 9 de febrer de 2002 - Sortida amb raquetes de neu.

Hora de sortida: 2/4 de set del matí.

Ubicació: Comarca de la Cerdanya.

Temps aproximat: 5 h. 30 m.

Desnivell: 400 m.

Dificultat: Mitjana.



Itinerari: Agafarem l’autopista Terrassa – Manresa (pararem a fer el tallat a l’àrea de servei de Montserrat), per seguir per l’Eix del Llobregat, Túnel del Cadí i Guils, de Guils, pujarem a l’estació d’esquí de Fontanera.

Caminarem pel bosc fins al pla i refugi de la Feixa a on esmorzarem. Des de aquest punt seguirem un sender força planer que mena a l’Estany de Malniu.

De tornada, desfarem el camí fins a Guils.



Observacions: Veure el llac de Malniu glaçat és quelcom especial i val la pena l’esforç.

Les raquetes són l’estri més senzill i fàcil de manejar per gaudir en cos i ànima del millor de l’hivern. Aquest és l’objectiu d’aquesta excursió: omplir-nos de plaer lliscant fàcilment sobre preciosos plans envoltats de natura sublim, feta de boscos, estanys glaçats i muntanyes bellíssimes.

Caminarem i tindrem com a teló de fons l’espectacular i bella paret nord del Cadí, enmig dels deliciosos boscos d’avet; travessarem immensos plans vora rierols glaçats i acabarem al llac de Malniu, sempre prop de la frontera amb França.

Els regals: la bellesa resplendent i diamantada dels cims nevats, les vistes privilegiades a vol d’ocell de les seves carenes, la satisfacció i el somriure profund de lliurar endorfines al cos. Tot el recorregut és espectacular. Ens enlairarem per pendents suaus amb vistes excel·lents sobre mig Pirineu: Andorra, França, Catalunya...

El plaer continuarà dins l’escalfor d’un petit restaurant de la comarca i amb el bon dinar de la bona gastronomia de la Cerdanya, al costat del foc. Ben relaxats celebrarem les alegries que ens donen les coses senzilles i belles de la vida.

Tornarem a casa al voltant de les de la tarda.