dissabte, 23 de febrer del 2002

Mola dels Quatre Termes (1.120 m.)

23 de febrer de 2002 - Cim més alt de la comarca de l’Alt Camp.

Hora de sortida: 2/4 de vuit del matí.

Ubicació: Comarca de la Conca de Barberà.

Temps aproximat: 3 h. 30 m.

Desnivell: 143 m.

Dificultat: Normal.


Itinerari: Autopista fins a Montblanc i d’aquí fins a un poble proper anomenat Rojals.

Aparcarem i començarem la caminada.

- Rojals – 977 m. Municipi de Montblanc. Encisador nucli de població agregat a Montblanc, esmentat des de l’any 1151. destaca per la bonica església parroquial, però especialment per les vistes que es poden contemplar des del darrera d’aquest edifici. Agafem el carrer Major, es va pel carrer Salvador Nogués. Seguim les marques del GR-171.

- 20 min. – Barranc de la Baridana – 890 m. Es creua el barranc i poc després es va a l’esquerra per un corriol que puja.

- 30 min. – Coll de Cogullons – 1.010 m. El GR va a l’Oest per la pista.

- 20 min. – Coll del Clot del Llop – 1.100 m. El GR va al Sud per la pista de l’esquerra. Pal indicador.

- 15 min. – Taula dels Quatre Batlles. Confluència dels termes de Prades, Vimbodí, Rojals i Mont-ral.


- 5 min. – Mola dels Quatre Termes – 1.126 m. – (No confondre amb el vèrtex de la Mola dels Quatre Termes que es passa una estona abans) 20 min. de parada. Podem gaudir d’una panoràmica molt extensa: la Mussara, els Motllats, Mont-ral. Hi ha una font cisterna. Per un baixador obert a la roca podem baixar la cinglera i anar fins a la Cova Fumada.


- 30 min. – Bifurcació amb pal indicador abans del Coll dels Cogullons. Tornem enrere fins a la bifurcació amb pal indicador que hi ha abans del Coll dels Cogullons en direcció a Rojals. Seguim el GR-171-4 en direcció a Poblet per un senderó.

- 30 min. – Coll de la Mola – 1.004 m. Al peu d’una gran roca vermellosa on hi ha un pal indicador. Seguim la pista fins a Rojals.

- 40 min. – Rojals – 977 m.

Total 3 h. 30 m.


Observacions: Podem visitar Montblanc, cap de la comarca, amb un conjunt històric molt important. Recinte emmurallat, portes, palaus i Plaça Major. L’església de Santa maria de Montblanc amb una façana barroca amb tocs renaixentistes i el seu orgue barroc.. església de Sant Miquel, hospital de Santa Magdalena, Museu - arxiu i Museu Marès.

Dinarem en algun restaurant de la zona. Tornarem a casa al voltant de les sis de la tarda.