dissabte, 15 de gener del 2005

Roc Forellac (628 m.) i les Agulles (652 m.)

Primera sortida de l’any 2005. Matinal.

Data: dissabte 15 de gener de 2005.

Hora de sortida: 8 del matí.

Programa: El dissabte dia 15 de gener a les vuit del matí sortirem en direcció a Corbera de Llobregat. Des de els Quatre Camins, per la N-340. Després de passades les Caves Rondel, agafarem la carretera BV-2421 direcció a Corbera de Llobregat. Dees de Corbera anirem direcció Gelida fins a la cruïlla que indica l’Amunt. Abans d’arribar a l’Amunt i just desprès d’una corba molt tancada, entrarem en l’urbanització Can Ermengol. Un cop dins de la urbanització, cercarem el carrer més alt de la mateixa (carrer de les Arts). Pujant pels carrers més alts i a la dreta (carrer Antonio Machado i de Rafael Alberti) arribarem fins a un transformador, a on aparcarem el cotxe. Estem en el carrer de les Arts.

Ubicació: Comarca del Baix Llobregat.

Temps aproximat: 3 h.

Dificultat: Normal.

Desnivell: 360 m.




ITINERARI: Seguint unes senyals blanques i grogues que hi ha en els pals de la llum, seguirem per la dreta en direcció Nord-oest fins al final del carrer a on comença un pedregós camí.

Tot seguit arribarem a una bifurcació. Deixem momentàniament el camí de l’esquerra per agafar el de la dreta (senyals verdes i grogues) que ens porta fins a un petit bosc d’alzines que donen aixopluc a la Font de Flandes. Tornarem al camí assenyalat amb les marques grogues i blanques. Pugem constantment veient a la nostra esquerra la muntanya de les Agulles, a la dreta les runes del Masset de Dalt i enfront, l’imponent Roc Forellac.

Sense deixar mai el camí amb les senyals, arribarem a una pista molt ampla. La creuarem cap a l’esquerra fins arribar a una roca enorme que s’ha després del Roc Forellac. Seguim per l’esquerra fins arribar al coll del trencall d’Amunt. Aquí deixem el camí amb les senyals grogues i blanques que es dirigeix fins a Gelida i seguim per la pista principal cap a l’esquerra en direcció Oest.

Arribarem fins al collet del Moncau, lloc a on hi ha uns pins. Deixem la pista principal i agafem l’estret camí que puja cap a l’esquerra en direcció Est fins al cim del Roc Forellac (senyal amb pedres). La vista és fantàstica amb Montserrat en primer terme. Sense perdre de vista el cim de les Agulles, seguim caminant per la carena per un sender que baixa en direcció Oest. Després de passar sota una línia elèctrica, el camí s’eixampla.

Baixarem fins a una ampla pista que passa entre el Roc Forellac i Les Agulles. Estem en el coll del Portell.

Seguim per la dreta per la pista pujarem fins al cim de les Agulles, fàcilment reconeixible per la gran antena en forma de bola blanca. El cim és un tant inhòspit per les antenes existents, encara que podrem gaudir d’excel·lents vistes de la resta de la serra de l’Ordal, del Garraf i de Collserola. Tornarem al coll del Portell. Des de aquí agafarem a la dreta un sender que surt d’un arbre que té cartells que indiquen “Àrea privada de caça”. Empalmem amb el camí marcat amb les senyals grogues i blanques pel que havíem pujat, i tornarem al punt de sortida.



Observacions: Podem aprofitar per visitar a la tornada la petita ermita romànica de Sant Cristòfol del S. XI que es troba al costat del restaurant “Can tres”.

Aquesta excursió es situa per la zona més alta de la serra del Ordal, sent les Agulles amb 652 m. la muntanya més alta de tot l’Ordal.

Aquesta carena de muntanyes serveis per delimitar les comarques del Baix Llobregat i l’Alt Penedès.