dijous, 15 de desembre del 2011

Sant Pere de Casserres (623 m.)

Dimecres 14 de desembre de 2011 - (matinal)

Hora de sortida: 8 del matí.

Ubicació: Comarca d’Osona.

Temps aproximat: 3 h. (8 km.)

Desnivell: 181 m.

Dificultat: Fàcil.


Programa: Anirem amb cotxe direcció a Vic (pararem als 4 Camins de Tona a esmorzar) passat Vic ens desviarem per la carretera C-153 en direcció a Roda de Ter. Abans d’arribar a aquesta població, agafarem a la dreta la carretera BV-5213 en direcció a Tavèrnoles i el Parador de Turisme de Vic – Sau lloc final del nostre trajecte en cotxe.



Itinerari: Del Parador de Sau, surt un camí pel bosc en direcció al Monestir romànic de Sant Pere de Casserres, amb boniques vistes panoràmiques del Pantà de Sau.


Observacions: El monestir està situat en una península rodejada pel riu Ter que en aquest lloc es troba embassat per la presa de Sau. L'església i el monestir freguen a llevant i a ponent amb les parets rocoses del cingle, que baixa fins al nivell de les aigües. A finals del segle X aquest territori estava sota el domini dels vescomtes d’Osona.

La visita a l’interior del monestir no la podrem fer, doncs els dilluns no festius està tancat. Per la resta de dies, l’horari de visites a la tardor és de 11 a 17,30.

Tornarem a casa als voltants de les dues de la tarda.