diumenge, 12 de gener del 2014

De Sant Boi, pel riu, fins a la platja (20 m.)

Dissabte 11 de gener de 2014

Un passeig per la llera del Llobregat (matinal)

Primera sortida de l’any 2014

Hora de sortida: Nou del matí.

Ubicació: Comarca del Baix Llobregat.

Temps aproximat: 4 h. (17,2 km.)

Desnivell: 20 m.

Dificultat: Fàcil.


Programa: Ens trobarem a l’hora esmentada, al bar de la estació dels FGC de Sant Boi, on farem el tallat i començarem la caminada. Al costat mateix, hi ha una zona blava d’aparcament a l’aire lliure. 

Itinerari: Sortirem de davant la estació del tren dels FGC de Sant Boi de Llobregat i agafarem el c/. Manuel Girona fins una mica abans d’arribar a les Termes Romanes, on agafarem una passera que ens durà al camí del Sorral, (on hi ha una còpia de la pedra de la barca de Sant Boi, que temps enrere creuava el riu de banda a banda). En aquest indret ja ens trobarem davant d’alguns referents interessants: el canal d ela Dreta del Llobregat i l’antic pont del carrilet.

Agafarem el camí del Sorral, camí que circula una mica elevat i paral·lel al riu, ja dins de la llera del Llobregat i anirem riu avall direcció cap al Prat que segueix tota l’estona la riba dreta del riu Llobregat.

Durant aquesta primera part del recorregut, podrem veure el paisatge agrícola de Sant Boi. aquesta zona, a cavall de Sant Boi i el Prat, rep els noms de Riu Mort i de la Ribera. Passarem prop de masies com la de Cal Monjo, Cal Pinques o Cal Parellada, ja dins del terme del Prat.

En aproximar-nos a l’autovia de Castelldefels, el nostre camí baixarà cap a la llera del Llobregat i creuarem per sota els ponts de l’autovia i del ferrocarril.

En aquest punt arribarem al parc fluvial del Prat, amb un petit desviament a l’arribar a la zona urbana del Prat de Llobregat, perfectament indicat, que ens durà fins a la platja d’aquest municipi.

En pocs minuts arribarem al Centre d’Informació dels Espais Naturals del Riu, amb un impressionant espai humit, protegit, que visitarem. Aquí trobarem un punt d’aigua potable (per si algú/na no ha omplert el “camel-back” o s’ha deixat l’aigua a casa...)

Des de aquí anirem a la platja agafant el camí de terra que surt just al costat de la tanca del Centre d’Informació. Anirem fins al mirador del Cal tet i la platja i després seguirem pe run camí senyalitzat fins a la caserna dels Carrabiners i el semàfor. 




Un cop feta la foto de grup de rigor, tornarem enrere fins al nucli urbà del Prat on agafarem l’autobús (línia 78) de tornada a Sant Boi. 

Observacions: Una manera ben divertida i diferent de conèixer el nostre patrimoni agrícola i natural. No oblideu l’aigua i un petit entrepà.

Tornarem a casa als voltants de les dues de la tarda.