diumenge, 31 de maig del 2020

#maifemcimalapatagonia

Dissabte 30 de maig de 2020 – 77è dia de confinament (79è a Igualada)

Hora de sortida: 12 h

Punt de sortida: Connexió per Zoom.

Ubicació: Casa vostra.

Temps aproximat: 1 h 30 m

Desnivell: Cap.

Dificultat (1): Fàcil.


La ruta: A l’hora esmentada, tots/es les que us hagueu apuntat prèviament a la sortida, us connectareu mitjançant l’enllaç que haureu rebut a l’aplicació Zoom (com ja hem fet altres vegades)

Als confins del món o, més exactament, a la part més austral del continent americà, s'estén una regió de fronteres suspeses sobre les geografies del sud de Xile i Argentina: la Patagònia.


Una terra de perfils agrestos i de planúries pentinades pel vent, travessades per la majestuosa serralada dels Andes. Un paisatge indòmit i superb, entre les aigües del Pacífic i l'Atlàntic. En aquests paratges, a cada vall, a cada plana desmesurada, a cada cim inaccessible, a cada llac que plora rius fins l’oceà, a cada poble fantasmagòric però viu, les llums canviants perfilen i amaguen els contorns d'una natura exuberant.

Vasts panorames de cels infinits, normalment carregats de núvols coreogràfics i colors intensos. Natura en estat pur formada de muntanyes increïbles, valls sorprenents, glaceres vives i rius impetuosos. Naturalesa vital amb fauna i vegetació adaptades a un ambient extrem.

I els blaus, sempre els blaus!

La segona quinzena del mes de novembre de 2019, un grup de membres de maifemcim, vàrem fer un viatge a aquest lloc remot, conegut com la Patagonia. Un viatge que ens va marcar.

En Josep Plaza, va fer un muntatge audiovisual, amb fotos i vídeos, que projectarem aquest dissabte. Als que hi vàrem anar, ens agradarà de tornar-lo a veure i als que no vàreu venir, us farà agafar ganes d’anar-hi!

Serà la darrera sortida virtual que farem!

Us apunteu?


Què heu de fer?:

Fins divendres 29 de maig, apuntar-vos a la sortida, per correu a maifemcim@gmail.com com a molt tard a les 14 h.

Connectar-vos el dissabte 30 de maig a les 12 h a la sessió de Zoom per mitjà de l’enllaç que rebreu els/les que us hagueu apuntat.

Un cop acabada la sortida, els/les que vàreu fer el viatge, enviar a maifemcim@gmail.com un parell de fotos vostres, fetes durant el viatge, per posar-les a la ressenya del web, i penjar-les a les vostres xarxes socials amb les etiquetes: #maifemcimalapatagonia i #maifemcim

Aclariments:

La durada aproximada de la sortida serà d’una hora i mitja.

Aquesta sortida compta pel rànquing anual d’assistències a les sortides de maifemcim.

Hem fet la sortida:




Comencem el viatge:


Els pioners:

Alguns personatges relacionats amb la Patagònia:  Charles Darwin,  Francisco Pascasio Moreno (“Perito”), Oriol Domenech, Robert Fitz Roy, Carlos Luis Spegazzini

La Leona:


Perito Moreno:





Lago Argentino:



Parc Nacional Torres del Paine




 Cuernos del Paine

Llac Sarmiento



 Mirador Torres del Paine

Saltos del rio Paine



LLac i gelera Grey


Laguna Azul:

Flora:

Flor del Calafate



Fauna:






Estancia El Lazo:




Hi tornarem!