dissabte, 16 d’octubre de 1999

Coma Pedrosa (2.942 m.)

15-16 d’octubre de 1999 El cim més alt d’Andorra (La nostra primera ascensió internacional)

Hora de sortida: Divendres 15 d’octubre a 2/4 de cinc de la tarda.

Ubicació: Principat d’Andorra.

Temps aproximat: 8 h.

Desnivell: 1.362 m.

Dificultat: Difícil.

Programa:

Divendres 15:
Sortida a l’hora indicada i desplaçament en cotxe fins Andorra. Soparem i dormirem al Xalet Suites Hotel de Sispony (Andorra)
http://www.abbaxaletsuiteshotel.com Reserves: 902 153 163

Dissabte 16: Llevar-nos a les sis del matí, prendre un tallat i sortir de l’hotel a les set del matí. Fer el trajecte amb cotxe fins a Arinsal. Començar a caminar a quarts de vuit.

Enfilarem la pista que puja pel vessant dret del riu Pollós; cal seguir el GR-11 i també uns punts de color vermell. Creuarem una tanca i seguirem pujant fins que arribem a una cruïlla (30 min.) on hi ha un rètol que indica: estany de les Truites / port de Baiau GR-11 / port dels estanys Forcats GR-11-1A. En aquest punt ens desviarem cap a l’esquerra enfilant el camí que ens portaria al port de Baiau.

Creuarem un pont de troncs i canviem de vessant. El camí s’enfila guanyant alçada ràpidament i creuant un bosc espès. Deixem el bosc enrere (1 h. 30 m.) i just davant tindrem una enforcadura amb un torrent que hi baixa pel mig. Ara el paisatge canvia i ens endinsarem al món dels prats d’herba i dels estanys, és e món de l’alta muntanya.

Sortirem a un petit pla, creuarem un rierol. Tot seguit una curta pujada ens portarà al collet de Coma Pedrosa (2 h. 15 m.), on hi ha una bifurcació amb un rètol que indica: Coma Pedrosa / estany de les Truites. A l’esquerra hi ha el nou refugi de Coma Pedrosa. Agafarem el camí de la dreta en direcció al Coma Pedrosa tot creuant un pla que lentament es va tancant fins que sortim a un petit circ (2 h. 45 m.)

Seguir el senyals vermells fins a una bifurcació on hi ha un rètol i girarem cap a la dreta fins a l’estany Negre que queda als nostres peus. En aquest punt anirem a cercar la carena enfilant-nos, i en alguns moments grimpant, en direcció a la dreta. Un cop l’assolim (3 h. 30 m.) cal seguir-la fins al cim de 2.942 m. (4 h.). després de l’esforç realitzat, sempre és d’agrair la contemplació de la vall d’Arinsal i dels cims que ens envolten.

La baixada la farem pel mateix camí.

Observacions: L’itinerari que proposem assoleix el cim més alt d’Andorra, el Coma Pedrosa. És per això que cal tenir present el fort desnivell que hi ha i les dificultats que l’alta muntanya representa. Cal dur l’esmorzar i quelcom per dinar, si no ens dona temps de dinar en cap restaurant. Al tornar, parem al Punt de Trobada per fer algunes compres i encàrrec i omplir el dipòsit del cotxe.

Tornarem a casa al voltant de les vuit de la tarda.