dissabte, 19 de febrer del 2000

La Llaguna (La Llagonne) Quillana (La Quillane) - (1.800 m.)

19 de febrer de 2000

Hora de sortida: sis del matí.

Ubicació: Comarca del Capcir.

Temps aproximat: 3 h.

Desnivell: 100 m.

Dificultat: Fàcil.



Programa: Sortida d’iniciació amb raquetes de neu. Activitat raquetes de neu a prop de La Llagonne, Languedoc - Roussillon (França)

Distància recorreguda: 7,59 quilòmetres

Altitud: mín: 1.671 metres, màx: 1.801 metres

Desnivell acumulat: Pujant: 302 metres, baixant: 312 metres. Finalitza al punt de partida (circular)

A l’hora prevista sortirem, agafarem l’autopista Terrassa – Manresa i seguirem direcció Berga i Túnel del Cadí. Un cop a la Cerdanya, anirem a Bellver de Cerdanya, a l’oficina de turisme, on hem d’estar a les vuit. L’excursió és amb guia, organitzada per la regidoria de cultura de l’ajuntament de Bellver. El preu, amb el lloguer de raquetes inclòs, és de 3.500.- ptes. Per persona. Ens afegirem a un grup amb altres persones que s’hagin apuntat.

Sortirem de Bellver amb els nostres cotxes, direcció a Puigcerdà i després direcció Mont-Lluís i Perpinyà per la N-116, travessant Bourg-Madame. Continuarem sempre per la carretera N-116, travessarem Sallagosa, i continuarem direcció Mont-Lluís.

Un cop es passa el Coll de La Perxa, just abans d'arribar a Mont-Lluís, a la rotonda s'ha de deixar la N-116, i agafar la 2a sortida de la rotonda direcció Les Angles. Acte seguit s'arriba a una segona rotonda, s'ha d'agafar la primera sortida de la rotonda, direcció Les Angles, per la carretera D-118.

Continuem sempre per la carretera D-118, creuem el poble de la Llagona, i després de tres revolts arribem a una llarga recta, aquí és el Coll de La Quillana. Just abans del desviament de Les Angles, al final de la recta, ja veurem a mà esquerra a peu de carretera, el pàrquing de l'estació de La Quillana. Són uns 30 quilometres de distància, a velocitat normal, mitja hora de trajecte.

Aquí ens posarem les raquetes i farem el circuit pels boscos i turons proper a l’estació.






Observacions: La Llaguna (o la Llagona i en francès La Llagonne) és un municipi nord-català de la comarca del Capcir. Administrativament és una comuna del departament francès dels Pirineus Orientals. 

Està situat al sud de la comarca just a la confluència amb l'Alta Cerdanya i el Conflent. De fet, alguns autors l'inclouen en aquesta darrera comarca. Allotja el petit aeròdrom de Montlluís situat al coll de la Quillana. En el municipi s'hi inclou també el nucli dels Cortals. 

Tornarem a casa al voltant de les set de la tarda.