dissabte, 24 de març del 2001

Sant Joan – Sant Jeroni – Pla dels Ocells – Monestir de Montserrat (1.241 m.)

Dissabte 24 de març de 2001

Hora de sortida: Vuit del matí (matinal)

Ubicació: Comarca del Bages.

Temps aproximat: 3 h. 30 m. (7,5 Km.)

Desnivell: 398 m.

Dificultat: Normal.



Itinerari: Pujarem a Montserrat amb el cremallera. Ens trobarem a les 9 h. a la porta del funicular de Sant Joan. Agafem el funicular de Sant Joan, que ens puja fins al Pla de les Taràntules. Seguim el camí que surt cap la dreta, passant per sota l'escala de l'estació superior del funicular, direcció Sant Jeroni (oest).

El camí durant els primers dos terços esta molt ben senyalitzat i arreglat i es pot considerar una passejada.

Passarem per sota dels Gorros, a la regió de Tebes (o de les Magdalenes): La Gorra Marinera, la Magdalena inferior, l'ullal de la Magdalena, la Magdalena Superior i la Gorra Frígia.



Desprès de la cruïlla amb el Camí Vell de Sant Jeroni, el camí comença a pujar una mica més i al cap de poc arribem a la capella de Sant Jeroni. D'aquí continuem primer per un camí empedrat i desprès per uns centenars de graons fins al cim de Sant Jeroni a 1.224 m d'alçada. Al mirador del cim podem contemplar el Pirineu i tota la zona oest de la Serralada: Montgros, Ecos, Frares i Agulles.

Per tornar l'Abadia de Montserrat, seguirem el mateix camí fins la cruïlla per agafar el Camí Vell de Sant Jeroni, que baixa per dins el torrent de la Vall de Santa Maria (o Vallmala). El torrent ens porta per raconades ben fredes, on encara aguanta la gebrada de la nit i per boscos d'alzines i boix ben ufanosos. Arribem al Pla dels Ocells, aquí el camí travessa el torrent i continua al peu de la Panxa del Bisbe, pujant una mica i on comencen unes llargues escalinates que ens duran fins al monestir de Montserrat, passant per l'estret Pas dels Francesos.



Observacions: Tornarem a casa al voltant de les dues de la tarda.