dissabte, 19 de maig del 2001

Prat de Cadí (1.820 m.)

19 de maig de 2001

Hora de sortida: Set del matí.

Ubicació: Comarca de la Cerdanya.

Temps aproximat: 2 h.

Desnivell: 320 m.

Dificultat: Fàcil.



Itinerari: Per l’autopista Terrassa – Manresa, direcció a Berga i al túnel del Cadí. D’aquí anirem direcció a Estana.

Estana (1.500 m.). poble habitat tot l’any i amb algunes cases arranjades per a l’estiueig. Ambient tranquil. Església parroquial, romànica, dedicada a sant Climent. Restaurant recentment reformat.

Sortim d’Estana per una pista que en sentit sud es dirigeix al proper coll de Pallers (1 km.), pas entre les valls del Quer i de Bastanist. Bon panorama del Quer Foradat, amb el turó del Pubill. Deixarem el cotxe al coll mateix.

0,00 h. – Coll de Pallers (1.500 m.). El camí està molt ben indicat i senyalitzat. Deixem una pista a l’esquerra i ens enfilem per un pendent pronunciat fins a uns prats.

0,10 h. – Retrobem la pista a l’esquerra, que tornem a deixar. Entrem en un bosc de pi negre amb força boixos.

0,20 h. – Bifurcació. El camí més marcat és el nostre, però a la dreta se n’indica un altre. Els dos van al mateix lloc; s’uneixen més amunt.

0,30 h. – Coll de Reiners. Ample i verd. Trobem una tanca de fusta per al bestiar. Passem al vessant de la vall del Quer i el pendent torna a accentuar-se per uns relleixos.

0,45 h. – Collet Roig. Zona argilosa que aporta un to vermellós al terreny. Deixem el serrat per on hem pujat i passem de nou al vessant de la vall de Bastanist. Ara travessem un sector pla entre bosc (pins negres i avets en abundància). Creuem un torrent, se’ns uneix una pista a l’esquerra i superem un petit graó.

1,00 h. – Prat de Cadí (1.820 m.). A l’estiu acostuma a haver-hi bestiar. La font del Pi es troba a l’altre extrem del pla.


Observacions: Des dels prats d’Estana, ens endinsarem en els contraforts de la serra per un seguit de boscos i collets fins que arribarem a un dels indrets més bells de la Cerdanya i de Catalunya.

Còmode itinerari, freqüentat i senyalitzat, en ple Parc Natural del Cadí – Moixeró. Des dels pastius d’Estana ens endinsarem en les contraforts de la serra per un seguit de boscos i collets fins que arribarem a un dels indrets més bells de la Cerdanya i de Catalunya: el Prat de Cadí. Situat al peu mateix de la muralla Nord, on destaquem els espadats de les roques del Migdia, Punxeguda, Verda i de l’Ordiguer, clivellades per canals, algunes de les quals conegudes d’antic com la del Cristall o les del Ticó, aquesta taca verdosa de forma circular és un jardí enmig d’un terreny aspre i rocallós. La font del Pi, al límit entre prat i bosc, ens refrescarà prou mentre admirem l’excel·lent paisatge.

Dinarem en un restaurant de la zona.

Tornarem a casa al voltant de les set de la tarda.