divendres, 6 de desembre del 2002

Sant Julià de Cerdanyola

6 de desembre de 2002

Sant Julià de Cerdanyola és un poble situat sobre Guardiola de Berguedà. Un impressionant salt separa aquests dos pobles, després de salvar el desnivell, amb les impressionants vistes que es van obrint de les serres del Berguedà, el primer que crida l’atenció a mesura que ens apropem al poble són els espessos boscos.

Començarem a caminar al pont de l'entrada del poble, al costat del que va ser en un temps l'antic molí. Font del Castell, uns 100 metres per la carretera de Falgars, en un racó on hi ha unes taules i cadires de pedra en forma de bolet.


Després de pujar per una aspra cresta, el camí baixa per buscar la llera del torrent.

Ja a l'altra banda, el camí comença a pujar la costa i la vista es va obrint. Passem per antics camps i algunes barraques integrades en les parets.

Una vegada a dalt, la ruta segueix la cresta cap al coll de Jou. El camí passa per zones de bosc però, de tant en tant, ofereix boniques perspectives del Puigllançada i la Tossa, cap al nord, i del poble i la seva àmplia vall, cap al sud. Al coll de Jou, la ruta creua la pista i puja la cresta per buscar un camí molt agradable que passa per una fageda fins a l'Artigassa, on novament veiem les parets dels camps.

Tornarem pel mateix camí.