dissabte, 10 d’abril del 2004

Puig de Mira-Pallars i Urgell (1.668 m.)

Dissabte 10 d’abril de 2004

Hora de sortida: set del matí.

Ubicació: Comarca de la Noguera (Montsec de Rúbies)

Temps aproximat: 6 h.

Desnivell: 800 m.

Dificultat: Mitjana.



Itinerari: Per ascendir al punt més alt del Montsec de Rúbies, podem prendre les nombroses pistes forestals obertes en els darrers anys. Sense aquestes pistes l'excursió era molt llarga i d'un desnivell de quasi 1.000 metres.

Sortirem de Santa Maria de Meià (691 m) per la pista que mena al coll d'Orenga, al poc la deixem i agafem una de més dolenta a la dreta que mena a l'ermita de Sant Sebastià (930 m). Bona vista sobre la Conca de Meià i el poble de Santa Maria. Seguim la pista, creuem el barranc de la Cabroa i finalment arribem al Corral d'en Fidel (1.280 m). Aquesta pista només és pot fer en 4x4.

Seguim la pista en direcció a Rúbies i en trobar el rierol del Reguer, deixem la pista i seguim el rierol, amunt, que normalment porta sempre aigua. Trobem les runes del Corral d'en Felip en mig de les alzines.

Cal remuntar els conreus i marges, sempre en direcció nord. Més amunt trobem més camps de conreu i unes cabanes, direcció NE i ens enfilem per les roques cap una lleixa a mig aire de la cinglera, que en el moment que s'estreny massa, una canal ens permet d'arribar a la carena, la seguim en direcció llevant i finalment arribem al Puig de Mira-Pallars-i-Urgell a 1.684 metres.

Si el dia és força clar tindrem una ample vista circular de totes les muntanyes que ens envolten. El Turbó, l'Aneto, el Cotiella, les muntanyes del Pallars, els llunyans cims d'Andorra, les planes interiors de Lleida.



El camí de tornada el fem pel mateix indret.


Observacions: Dinarem en algun restaurant de la zona.

Tornarem a casa al voltant de les set de la tarda.