dimecres, 7 de novembre del 2007

Tuc de Bacivèr (2.645 m.)

Data: divendres 9, dissabte 10 i diumenge 11 de novembre de 2007.

Sortir divendres direcció a la Val d’Aran i anar a dormir a: l’Hotel Casa Estampa - Escunhau (Val d’Aran) Tel. 973 64 00 48.

Dissabte: Tuc de Bacivèr (2.645 m.)
Hora de sortida: A les set del matí.

Ubicació: Comarca dera Val d’Aran

Temps aproximat: 4 h. 45 m.

Desnivell: 845 m.

Dificultat (1): Mitjana.



Itinerari: Des del pàrquing de l'Orri, situat al començament del Pla de Beret, remuntem la vall de Riu Malo en direcció SE. Mantenint-nos a l’esquerra del riu anem guanyant alçada pel mig del bosc, fins a desembocar a una extensió nevada. A la nostra dreta s’obre un ampli pas que comunica amb els llacs de Bacivèr (2.105 m.). Nosaltres travessem el pla per l’esquerra i pugem decididament en direcció NE pel costat d’un torrent. Finalitzat el bosc ens trobem situats a un centenar de metres per sobre del circ de Bacivér, a la seva vessant O. Continuem flanquejant en direcció NE, passant per sota d’un collet que haurem d’assolir de la manera que creiem més convenient. Una bona opció és continuar uns metres el flanqueig fins a uns contraforts rocallosos a on girem per dirigir-nos cap a ell.





El collet, molt poc definit, dóna pas al petit circ format pels Tuc de Saumet i el Tuc de Bacivèr, que s’alça al nostre davant. Ens dirigim al coll situat a l'E del pic, però sense arribar-hi i des d’aquí, fins assolir el pic sense cap dificultat.




La baixada la fem seguint al mateix itinerari de pujada, hem de tornar al collet. Un cop allà baixem amb un cert pendent però molt curta, decantant-nos ràpidament cap a la dreta per tal de trobar l'itinerari de pujada, el qual ja no abandonem.

HORARIS:
LLOC                    ALÇADA (m.) TEMPS PARCIAL TEMPS TOTAL
Pàrquing de l'Orri     1.860                 0 h 00 m            0 h 00 m
Pla                            2.000                1 h 10 m            1 h 10 m
Collet                        2.390                1 h 05 m            2 h 15 m
Tuc de Bacivèr         2.644                 0 h 40 m           2 h 55 m
Pla                            2.300                 0 h 55 m           3 h 50 m
Pàrquing de l'Orri     1.860                 0 h 55 m           4 h 45 m


Observacions: Tot i la proximitat de les pistes de Baqueira - Beret, aquesta excursió transcorre per paratges prou apartats i solitaris. El Tuc de Bacivèr ofereix una bona vista de les muntanyes de l'Aran, així com de la Maladeta. En un dia clar és veuen també la serra del Cadí i les muntanyes de la Cerdanya.

L’excursió no ofereix cap dificultat especial, ni de pujada ni de baixada.

Molt probablement trobarem neu. Cal dur, per tant, paraneus (polaines), guants, gorra de llana, roba d’abric, i tot el que considereu necessari.