dissabte, 8 de març del 2008

Font de l’Adou (Bagà) (1.077 m.)

Dissabte 8 de març de 2008

Hora de sortida: 2/4 de 9 del matí

Ubicació: Comarca del Berguedà.

Temps aproximat: 3 h. 30 m.

Desnivell: 300 m.

Dificultat: Normal.



Itinerari: Per l’autopista Terrassa – Manresa anirem fins a Berga i d’aquí per la C-16 fins la sortida de Bagà. Un cop al poble, (a on pararem a fer el tallat) a la sortida, deixarem els cotxes i prendrem la pista asfaltada en direcció a Gisclareny i que voreja el riu Bastareny. Primer la carretera és asfaltada, passem pel costat d’un càmping. Als 30-40 minuts, trobem un desviament a la dreta, convenientment indicat, que agafarem. Ara la pista ja és de terra. Després de caminar una hora, s’arriba al Forat o Cal Cerdanyola, cal seguir la pista i als 5 minuts aproximadament ens trobem el Molí d’en Puig. Es creua el Bastareny i continuem seguint sempre la carretera forestal fins que arribem al Pont del Molnell. Just abans del pont de Molnell, sobre el riu Bastareny, trobarem un camí de terra a mà dreta que hi porta. Està indicat.


Si volem veure el naixement del riu, no s’ha de creuar el riu, s’ha de pujar per l’esquerra per un caminet que supera un petit sot i que baixa a la seva vorera, seguint les seves aigües ens portarà fins al final del camí on ens trobarem una cavitat oberta a la roca per on aflueixen les aigües del riu Bastareny (actualment, segurament amb poca afluència d’aigua) La Font de l’Adou és un brollador d’aigua molt abundosa, situat a 1.077 m. d’altitud i en un paratge de gran bellesa, tancat per la natura i amb vegetació molt abundant. Correspon al naixement del riu Bastareny. Uns 200 m. més avall fa una espectacular cascada.


Tornarem pel mateix camí.



Observacions: Caminant des de Bagà són 12 Km. anar i tornar. L’itinerari ens permet contemplar la riquesa i diversitat de la vegetació de la zona, com el pi roig, l’avellaner i el grèvol entre altres espècies, com també un paisatge de gran bellesa.

Dinarem a: Restaurant Sala. Passeig de la Pau, 27 - Berga