dilluns, 6 d’abril del 2009

Cabana dels Caçadors - Bony de l’Os (2.196 m.)

dissabte 18 d’abril de 2009

Hora de sortida: Set del matí.

Ubicació: Comarca de la Cerdanya.

Temps aproximat: 4 h.

Desnivell: 210 m.

Dificultat: Normal.


Itinerari: A l’hora indicada sortirem amb cotxe, direcció l’autopista Terrassa – Manresa, seguirem direcció Berga, túnel del Cadí (pararem a fer el tallat), Lles i refugi del Cap de Rec. Deixarem els cotxes en aquest lloc i començarem a caminar a 2/4 de deu.

Començarem a caminar en el Refugi Cap de Rec, situat al Terme de Lles de Cerdanya (Lleida) i a 1.986 m. d’alçada, és un dels serveis del Club Muntanyenc Sant Cugat, als seus socis i al públic en general.




Des d’aquí agafarem el camí que, a l’esquerra i direcció nord, porta a la cabana dels caçadors en a penes 700 metres. Entrarem al bosc (3 kms.). De la bella cabana de fusta que hi havia fins fa uns anys, avui no en queda ni rastre, malauradament, i no s’entén perquè no s’ha reconstruït. Llavors, la similitud amb Noruega o el Canadà era més que idònia. A la cabana cal prendre la pista que indica Clot de Sassà.


Al cap d’una hora arribarem a la Cabana dels Caçadors, i amb una hora més de caminar, al cim del Bony de l’Os, de 2.196 m. d’alçada. Tornarem pel mateix camí.


Observacions: Potser que trobem neu, caldrà per tant dur el material i la roba adients.

Esmorzarem pel camí i dinarem en un restaurant de Martinet.

Tornarem a casa a quarts de set de la tarda.