Hora de sortida: 9 del matí.
Ubicació: Comarca del Baix Llobregat.
Temps aproximat: 2 h.
Desnivell: 200 m.
Dificultat: Fàcil.
Ubicació: Comarca del Baix Llobregat.
Temps aproximat: 2 h.
Desnivell: 200 m.
Dificultat: Fàcil.
Programa: Ens trobarem a l’hora esmentada, al bar Bosch de Sant Boi, on farem el tallat i començarem la caminada.
Itinerari: El camí (vegeu plànol adjunt) ens portarà cap a l’ermita de Sant Ramon tot passant pel pavelló de caça i prop de la Torre de Benviure (zona de Can Paulet) i l’àrea de lleure, on ja trobarem algunes construccions recuperades. A partir d’aquí continuarem cap a la font de Golbes. Seguirem amunt i ens trobarem amb un autèntic corral de pedra seca (les ovelles, habituals en el passat, eren molt útils per netejar el sotabosc)
A continuació, anirem descobrint les diverses cabanes que ens recorden unes èpoques llunyanes i no tant llunyanes.
El recorregut, un cop a l’ermita (on esmorzarem al bar) continua per darrere, per anar a parar a la part del camí Ral que ens retornarà al punt de partida de l’excursió.
Observacions: Es tracta d’un recorregut que ens permetrà veure com s’han recuperat les antigues barraques i marges agrícoles fets amb pedra seca, un tipus de pissarra formada per filons de quars, anomenada llicorella, utilitzada en aquestes construccions.
Esmorzarem al Bar de l’Ermita de Sant Ramon.
Tornarem a casa als voltants de les 12 del migdia.
Itinerari: El camí (vegeu plànol adjunt) ens portarà cap a l’ermita de Sant Ramon tot passant pel pavelló de caça i prop de la Torre de Benviure (zona de Can Paulet) i l’àrea de lleure, on ja trobarem algunes construccions recuperades. A partir d’aquí continuarem cap a la font de Golbes. Seguirem amunt i ens trobarem amb un autèntic corral de pedra seca (les ovelles, habituals en el passat, eren molt útils per netejar el sotabosc)
A continuació, anirem descobrint les diverses cabanes que ens recorden unes èpoques llunyanes i no tant llunyanes.
El recorregut, un cop a l’ermita (on esmorzarem al bar) continua per darrere, per anar a parar a la part del camí Ral que ens retornarà al punt de partida de l’excursió.
Observacions: Es tracta d’un recorregut que ens permetrà veure com s’han recuperat les antigues barraques i marges agrícoles fets amb pedra seca, un tipus de pissarra formada per filons de quars, anomenada llicorella, utilitzada en aquestes construccions.
Esmorzarem al Bar de l’Ermita de Sant Ramon.
Tornarem a casa als voltants de les 12 del migdia.