dissabte, 8 de desembre del 2012

Puig de les Agulles - Ordal (653 m.)

Dissabte 15 de desembre de 2012

Matinal - Darrera sortida de l’any

Hora de sortida: 9 del matí.

Ubicació: Comarca del Alt Penedès.

Temps aproximat: 2 h.

Desnivell: 155 m.

Dificultat: Fàcil.


Programa: Sortirem de casa a l’hora esmentada i agafarem la carretera N-340 i anirem fins a l’antic port de l’Ordal seguint la carretera que comença a la urbanització El Lledoner. En aquest punt deixarem els cotxes.


Itinerari: A la dreta del port hi ha una àmplia pista que va en direcció a una antiga torre que està en ruïnes coneguda com el Telègraf.

Abans d’arribar-hi, també a la dreta, comença un camí més estret que està marcat amb pintura.

Després de vorejar el Telègraf pel seu vessant est, la ruta passa pel costat de les pedreres, i seguidament remunta per allunyar-se’n.

La vista a banda i banda del camí comença a ser interessant: des de les muntanyes de Tarragona, fins al Pre-Pirineu, incloent-hi una bona panoràmica de Montserrat.

Després d’una suau ascensió, s’arriba a una zona plana que permet avançar fins a situar-se a sota del puig de les Agulles. Allà s’entronca amb una pista asfaltada que prové del coll del Portell. El cim d’aquesta muntanya es troba ocupat per un radar esfèric. Al seu costat hi ha una cabana d’observació forestal.


Tornarem pel mateix camí.


Aprofitarem el matí per visitar el viaducte del Lledoner i la seva part inferior amb un pas per vianants i el Lledoner declarat arbre monumental per la Generalitat de Catalunya, que es troba dins d’una masia, un kilòmetre més avall del viaducte, per la carretera, a ma dreta. Més informació: https://plantipodes-am.cat/fitxes/lledonermaslledoner.html



Observacions: Excursió matinal. Tornarem a casa als voltants de les dues de la tarda.