divendres, 9 d’agost del 2013

Pic de la Mina (2.683 m.)

Dissabte 10 d’agost de 2013

Primera sortida de la temporada 2013 / 2014

Hora de sortida: 2/4 de set del matí.

Ubicació: Comarca del Capcir.

Temps aproximat: 3 h. 45 m. (6,3 km.)

Desnivell: 653 m.

Dificultat: Mitjana.


Programa: Sortirem a l’hora esmentada, agafarem l’autopista Terrassa – Manresa, anirem fins a Berga, túnel del Cadí, (on pararem a fer el tallat a la seva àrea de servei) i Puigcerdà. Travessarem la frontera per la Guingueta d’Ix i agafarem la N-20 fins al coll de Puimorén. Un cop passat el poble de Porté, anirem guanyant alçada ràpidament i després de deixar a l’esquerra l’accés a l’estació d’esquí, arribarem al coll pròpiament dit, on veurem a la dreta l’edifici que alberga l’hotel, davant del qual, a l’altra banda de la carretera, trobem l’esplanada on deixarem el cotxe. Si disposem de vehicle 4 x 4 podem seguir una pista que surt de l’aparcament i que després d’uns 2,5 km. ens deixa en una esplanada a l’esquerra, amb cases de fusta i un telecadira.


Itinerari: L’itinerari d’ascensió és molt evident. Agafarem una pista d’inclinació moderada que travessa uns altiplans i que després va girant a l’esquerra, cap a les pistes d’esquí. Pujarem pel costat del telecadira fins a un coll herbat, sempre en direcció a la caseta de fusta del final del telecadira, quedant-nos el nostre objectiu clarament a la llunyania, ja que és el primer pic que tanca la coma de dreta a esquerra.

Un cop a la caseta de fusta cal desviar-se a la dreta, en direcció a un coll ample que es dibuixa a la dreta del cim principal. Per assolir-lo s’ha de remuntar un altre pendent inclinat. Al coll se segueix la carena de l’esquerra, entre roques, fins al cim (2.683 m.)




El cim és rocallós i de reduïdes dimensions, amb dos pals que el fiten.

Baixarem pel mateix camí.



Observacions: A la capçalera del riu Arièja, entre el pas de la casa i el Coll de Puimorén i al vesant atlàntic pirinenc, el Pic de la Mina és una muntanya d’accés fàcil a través del seu llarg contrafort septentrional. Atesa la proximitat de l’estació d’esquí de Porta – Puimorén, d’entrada sembla poc atractiva, però és un error d’apreciació doncs els remuntadors de l’estació queden apartats del cim i la vista panoràmica de que gaudeix és extraordinària.

Dinarem al restaurant Trumfes de Llívia, a l’Avd. Catalunya, 68 tel. 972 146 031 web. www.restaurantrumfes.com preu del menú: 25.- Euros per persona. Tornarem a casa als voltants de les set de la tarda.

No us perdeu la crònica de la sortida a: http://molinsdeferro.blogspot.com.es/2013/08/dissabte-10-dagost-de-2.html