dilluns, 27 de febrer de 2012

Begur – itinerari circular (273 m.)

Dissabte 25 de febrer de 2012

Hora de sortida: set del matí.

Ubicació: Comarca del Baix Empordà.

Temps aproximat: 5 h. (12 km.)

Desnivell: 523 m. (acumulat)

Dificultat: Mitjana.


Programa: Sortirem a l’hora esmentada, per estar a Begur a les nou del matí. Pararem en alguna àrea de servei a fer el tallat.


Itinerari: Sortirem de la Plaça de la Vila per començar pujant fins a Son Molas, on agafarem ja sense perdre de vista el mar el GR-92 que ens portarà pel camí del Cap de Begur cap a La Borna. Tot seguint el GR i amb vistes sobre la platja de S’Eixugador arribarem a Sa Tuna. Caminarem pel camí de ronda cap a Aiguafreda i d’aquí cap al Cap Sa Sal , per anar pel sender local vorejant el mar per Ses Negres i arribar fins a la platja d’Es Port d’Es Pi i Sa Riera.
Des d’aquí enllaçarem amb el recentment obert Camí de l’aigua, tot recorrent la Riera que dóna nom a la platja de Sa Riera.

Un cop a Begur, agafarem els cotxes per anar a dinar.

Observacions: Agafarem els cotxes per anar a fer un bon dinar al Restaurant Sa Papil·la a Esclanyà. C/ Salt Ses Eugues, 3 Telf.: 972 30 34 11 -
http://sapapil-la.splay.cat/index.php

Menús:

a) - Entrants d'olives, patates, croquetes i fuet + fideuà amb all i oli + bacallà amb ceba i mel.

b) - Amanida catalana + pebrots del piquillo farcits de brandada de bacallà + conill al forn.

Els dos menús tenen inclòs postres, vi, aigua i cafè. Preu amb cafè inclòs: 16 €.Gaudirem en aquesta excursió d’un guia d’excepció: en Josep Pereira i Guerreo, vocal del Club Excursionista Els Perduts de Begur
http://grupexcursionistabegur.blogspot.com que organitzen cada any la “Marxa popular puja i baixa” bon coneixedor de la zona i Jutge de Pau de Begur.

Qui vulgui venir, cal que m’ho faci saber abans del 23 de febrer per poder fer la reserva del restaurant.

Tornarem a casa a les vuit del vespre.

Excursió organitzada conjuntament amb l’Agrupació Sant Jordi.