dilluns, 16 d’abril del 2012

GR-92 - Camí de ronda de Cadaqués al Far de Cala Nans (85 m.)

Dimarts 24 d’abril de 2012

Hora de sortida: nou del matí.

Ubicació: Comarca de l’Alt Empordà.

Temps aproximat: 2 h (7 Km)

Desnivell: 267 m (acumulat)

Dificultat: Fàcil.


Programa: Sortirem a l’hora esmentada, agafarem l’autopista AP-7 en direcció a Girona – França. Ens aturarem en alguna àrea de servei a prendre quelcom. Sortirem per la sortida que indica Roses i anirem fins a Cadaqués.


Itinerari: Un cop a Cadaqués cal anar fins a la platja de la Conca (s’hi arriba des del centre de Cadaqués seguint l’estreta carretera que va cap al sud). Es parteix del Casino cap al sud-oest vorejant la costa fins al desviament del carrer Joncols a l'Avinguda de la Mare de Déu del Carme des d'on seguirem les indicacions al "Far de Cala Nans".

Un cop allà, a mà dreta, surt el camí fins al far. A cinc minuts del començament, i després de passar el pont, hi ha un petit corriol a mà dreta, també senyalitzat. Es tracta del desviament cap a la capella de Sant Pius V, d’estil popular. Tornant enrere i seguint el camí que hem deixat s’arriba a la punta de cala nans. No té pèrdua.

Es torna pel mateix camí.







Observacions: Com si de un decorat es tractés, la silueta blanca de les petites cases que poblen la badia de Cadaqués, persegueix l’excursionista d’aquest camí de ronda. Es tracta del que fou el camí vell entre Cadaqués i la punta de Cala Nans, situada al límit sud de la vila. Sens dubte, fer aquesta excursió és la manera més fàcil (ja que el camí surt del mateix nucli de Cadaqués) de gaudir de balcons al Mediterrani, corriols empedrats, ponts i vistes de la vila.

L'escriptor Josep Pla en el seu llibre "Cadaqués" reflecteix molt bé les sensacions d’aquest itinerari.

Cala Nans indica un lloc on es calaven nanses, un ormeig de joncs o vims per capturar peixos.

Dinarem al Restaurant Casa Anita de Cadaqués, c/. Miquel Roset, 16 Tel. 972 25 84 71. Taberna típica d’ambient mariner, tapes de peix.

Tornarem a casa als voltants de les sis de la tarda.