dimecres, 28 de novembre del 2012

Itinerari botànic de la Pleta (300 m.)

Dissabte 1 de desembre de 2012

Hora de sortida: 10 del matí.

Ubicació: Comarca del Garraf.

Temps aproximat: 1 h.

Desnivell: 100 m.

Dificultat: Fàcil.


Programa: Anirem en cotxe, per la carretera comarcal C-246, per l’autopista C-32 o per la C-245, a l’arribar al peu de les costes del Garraf, anant direcció Sitges, a la dreta cap a la urbanització Rat Penat. Seguint la carretera de la Plana Novella.

Comencem a pujar la muntanya en cotxe. Veurem que l’ascensió és espectacular: en pocs minuts veurem l’alçada que hem agafat quan contemplem les vistes de la costa i el mar Mediterrani quasi als nostres peus.

Seguirem per la carretera direcció La Pleta (l'Oficina d’Informació del Parc).

Arribarem a La Pleta, una antiga masia del Parc on actualment s’hi troba el Centre d’Informació i Oficina del Parc del Garraf i d’Olèrdola. Aquí podreu aconseguir tota la informació desitjada sobre el parc, i també podreu gaudir d’una exposició permanent sobre l’àguila perdiguera i d’un audiovisual del Parc.

La Pleta també és el punt de sortida de diferents propostes d’itineraris per la zona. N’hi ha molts i de diferents nivells de dificultat o durada, tots ells molt ben senyalitzats. Nosaltres avui en farem un de senzill, que ens permetrà gaudir del paisatge mediterrani que ens envolta i descobrir la rica i variada flora d’aquest espai. 

Itinerari: S’inicia al Centre d'Informació de la Pleta. La primera part del tram està adaptada per a discapacitats motrius, estant inclús asfaltada i es pot fer amb cadira de rodes. Després el camí s’endinsa entre els matolls.


És una excursió curta ideal per a completar la visita del Centre d’Informació i per gaudir en directe del paisatge natural que ens rodeja.

Després de la parada a La Pleta, prosseguirem amb el cotxe per la carretera principal, conduint entremig del paisatge a vegades desconcertant, ja que es fa estrany veure aquest espai natural, lliure de l’acció de l’home, tan a prop de nuclis densament poblats.

Després d'uns kms, s'és a l'edifici residencial singular de Plana Novella, d'estil colonial, avui santuari budista (281 m.)

Seguirem travessant el massís amb cotxe i anirem fins a Olivella, Vilafranca del Penedès i Banyeres del Penedès, lloc on dinarem. 





Observacions: El Parc del Garraf, junt amb el Parc d’Olèrdola, ocupen una extensió de 12.984 hectàrees i es troben entre les comarques del Baix Llobregat, l'Alt Penedès i el Garraf.

La característica geològica del parc és la roca calcària, formant un paisatge rocós, àrid i agrest que, tot i donar la sensació de feréstec, té una bellesa singular i salvatge al mateix temps.

Els paisatge que ens rodeja es caracteritza per la vegetació en forma de matolls densos on hi creix el Margalló, l’única palmera autòctona d’Europa.

Dinarem al Restaurant El Bosc de Banyeres del Penedès, a l’Avd. De Marta Mata, 77 – Urbanització Els Boscos. Tel. 977 671 871. Web: http://www.elbosc.com/

En aquest restaurant farem un dinar de maridatge, al preu de 39.- Euros per persona i alhora del cafè parlarem dels actes a fer en el 15é. aniversari del maifemcim.cat

MENÚ MARIDATGE

Carxofa farcida de Verduretes i Gamba
Cava Oriol Rossell Brut

****
Flam de porros gratinat amb formatge blau
Vi blanc Jané Ventura Blanc selecció

****

Arròs Caldós
Vi Blanc de Roure 2009

****
Entrecot i magret a la llosa
Vi Negre Máter 2006

****

POSTRES:
Brownie amb gelat de vainilla
Pedro Ximénez Néctar

CAFÈ

Preu: 35,00€+ IVA per persona


Tornarem a casa als voltants de les sis de la tarda.