divendres, 12 de desembre del 2014

El Moixer (1.443 m.)

Dissabte 13 de desembre de 2014

Sostre comarcal de l’Alt Empordà

Hora de sortida: ¾ de vuit del matí.

Ubicació: Comarca de l’Alt Empordà.

Temps aproximat: 2 h. 30 m.

Desnivell: 343 m.

Dificultat: Normal.


Programa: Sortirem de casa a l’hora esmentada. Agafarem l’autopista AP-7 en direcció a Girona. Ens pararem a fer el tallat a l’àrea de servei de La Selva. Seguirem el trajecte sortint de l’autopista (sortida 3) passat Figueres, i agafarem la carretera GI-502 que passa per Darnius i d’aquí per la GI-503 fins a Maçanet de Cabrenys.

A Maçanet de Cabrenys agafarem la pista forestal (indicació a les Salines) que després de d’uns 14 km. arriba al santuari de la Mare de Déu de les Salines, lloc on deixarem els cotxes. Aquí trobarem una ermita del segle XIII, un refugi i una hostatgeria (tancats). La pista està en força bon estat, excepte els darrers tres quilòmetres que caldrà anar més amb compte. Aabans d'arribar, es pasa per una construcció d'on surten dues pistes. Nosaltres hem de seguir rectes.


Itinerari: Baixarem caminant per la pista (per on hem pujat amb el cotxe) fins a trobar la riera de les Salines. Abans trobarem la Cova, lloc on la història diu que fou trobada la imatge de la Mare de Déu.

Seguirem per la dreta, les marques del GR en direcció al coll dels Pous. El camí presenta una forta pujada.


Arribarem al coll on veurem el Roc del Pou (1.289 m.), i seguirem pel GR en direcció Oest vers el cim del Moixer.



Seguirem el camí i entrarem dins de la Fajosa, una bonica fageda que ens acompanyarà una bona estona. El lloc és màgic.

Seguirem pel camí fins a trobar a mà esquerra unes marques grogues que ens assenyalen el punt on hem de deixar el GR. Seguirem les marques grogues (cal anar atents doncs estan força esborrades) fins al cim del Moixer. Aquest tram és molt perdedor. S’ha d’anar pel mig de la fageda i amunt.

Arribarem al cim i el moment màgic desapareixerà, ja que el Moixer està ocupat per antenes i un edifici de manteniment de les instal·lacions. La vista és molt maca per tot arreu. Hi ha un vèrtex geodèsic. Veurem el Roc de la Frausa (fet el 12 de novembre del 2012: http://maifemcim.blogspot.com.es/2012/11/el-roc-de-frausa-1452-m-el-moixer-1443-m.html), el Canigó (fet el 22 de juny de 2008: http://maifemcim.blogspot.com.es/2008/06/pic-del-canig-2784-m.html ), la plana del Vallespir, els cims de la Garrotxa i del Ripollès, el Puig Neulós i la serra de l’Albera.






Tornarem pel mateix camí o per la pista (que surt del cim) i enllaça amb el santuari.

Observacions: Vàrem fer aquest cim el 12 de novembre del 2012 (http://maifemcim.blogspot.com.es/2012/11/el-roc-de-frausa-1452-m-el-moixer-1443-m.html)

Dinarem al restaurant El Fau C/ Sant Sebastià 32, de Maçanet de Cabrenys. Tornarem a casa als voltants de les vuit de la tarda.