diumenge, 11 de juny del 2023

GR-92: Cala Montjoi – Roses – Cala Montjoi (67 m)

Dissabte 10 de juny de 2023

Hora de sortida: 2/4 de set del matí. 

Ubicació: Comarca de l’Alt Empordà. 

Temps aproximat: 4 h (9,8 km) 

Desnivell: 300 m (acumulat) 

Dificultat (1): Normal.


Programa: Sortirem a l’hora esmentada i anirem per l’autopista AP-7 en direcció a Girona, aturant-nos abans a fer el tallat a l’àrea de servei de La Selva. Després seguirem en direcció a Girona i França, fins a la sortida nº. 4 Figueres / Roses. Seguirem en direcció a Roses i anirem fins a la Cala Montjoi, on començarem a caminar. Si feu servir el navegador de Google maps i poseu "Cala Montjoi" us portarà, erròniament, fins al cim del Panís entre Roses i Cadaqués... es recomana de posar "El Bulli" per arribar a la Cala Montjoi.

Itinerari: Començarem a caminar a la Cala Montjoi, on havia estat el famós restaurant El Bulli. Seguirem les senyals del GR-92 i passarem per la platja del Calís.


Més endavant, arribarem a la Cala Rostella. 

Seguirem sempre arran de costa passant per Cala Murtra, Cala del Lledó, pujarem al mirador de la Cala Lledó, punta Falconera, punta de la Murtra, Port de Reig i totes les cales i caletes que hi ha en aquesta zona, que val a dir, que és d’una gran bellesa.

Aviat trobarem les primeres cases de les urbanitzacions de Roses, passarem pel Far i sempre seguint la línia de costa arribarem al nostre destí, la ciutadella de Roses. 

Tornarem pel mateix camí fins a la Cala Montjoi.

Traça: Wikiloc | Ruta GR-92 Cala de Montjoi - Roses - Cala Montjoi 

 

Observacions: El recorregut a peu l’iniciarem a la cala Montjoi pel sender GR-92 anirem fins a la vila de Roses i tornarem al lloc de sortida. Es tracta d’una excursió fantàstica que transcorre pràcticament en la seva totalitat pel Parc Natural del Cap de Creus, en el seu sector meridional.

 

El 8 de novembre de 2011, vàrem fer aquest mateix trajecte, de Roses fins a Cadaqués, passant per la cala Montjoi, aquí podeu veure la ressenya i les fotos: http://maifemcim.blogspot.com/2011/10/cami-de-ronda-de-roses-cadaques-tram.html

 

Dinarem al restaurant La Deliciosa de Roses, Plaça de l’Església, 4, Telèfon: 972 25 67 54. 

Tornarem a casa als voltants de les sis de la tarda.