Dissabte 14 de desembre de 2024
27 anys pujant cims!
Hora de sortida: 2/4 de vuit del matí.
Ubicació: Comarca d’Anoia.
Temps aproximat: 4 h 30 min (14,8 km)
Desnivell: 146 m (acumulat)
Dificultat (1): Normal.
Programa: Sortirem a l’hora esmentada i anirem per la A-2 en direcció a Igualada. Abans d’entrar al túnel del Bruc, ens aturarem a fer el tallat a la estació de servei del Bruc.
Després seguirem fins a Igualada. Aparcarem a la zona d’aparcament del carrer del Rec.
Itinerari: El punt de partida és l’aparcament de la Ronda del Rec cantonada amb el carrer del Rec.
Resseguirem primer un petit tram de la llera del riu Anoia passant per sota el Pont Gran de Montbui.
Més endavant deixarem momentàniament la via verda per poder gaudir del que diuen és el pont més llarg del món, el que va del barri de Fàtima fins a l'Infinit, de seguida tornarem a enllaçar amb la via verda que fa cap al voral de l'antiga N-II que més endavant creuarem, i en passar pel davant de l'escola Dolors Martí iniciarem un petit tram d'ascens que ens portarà fins al "mirador de la Tossa de Montbui".
Uns metres més amunt tindrem unes bones vistes d'Igualada, descendirem fins a la confluència del camí de Can Masarnau i arribarem ben aviat a la part alta de la zona esportiva de les Comes, el camí ara es torna a emparrar una mica fins a arribar a una bona tribuna sobre la ciutat i al "mirador de Montserrat", on iniciarem un petit descens que ens portarà fins a l'antiga masia de Can Roca de la Pedrissa (bé cultural d'interès local) i d'aquest punt descendirem una mica més fins a trobar la riera d'Òdena, on passarem per uns paratges de singular bellesa.
Sortirem de la llera una mica més endavant per deixar momentàniament la via verda, aquesta vegada per a anar fins al proper Cementiri Nou d'Igualada. La traça arriba just fins a la porta d'aquest cementiri, val molt la pena dedicar-hi mitja horeta de visita.
Cementiri Nou d'Igualada: El Cementiri Nou d'Igualada és un cementiri edificat entre 1985 i 1994, obra dels arquitectes Enric Miralles i Carme Pinós. Ha estat considerat com una de les obres més poètiques de l'arquitectura catalana del segle XX i l'any 1992 fou guardonat amb el premi FAD d'arquitectura. Està considerat com una de les millors representacions de l'arquitectura funerària contemporània de Catalunya. L'interès principal d'aquest espai rau en la seva concepció, que parteix d'una visió integral de totes les instal·lacions pròpies d'un cementiri dins d'un espai natural. Per aquest motiu, la majoria d'instal·lacions es van plantejar semisoterrades i amb cobertes enjardinades. L'objectiu d'aquesta actuació era aconseguir que l'impacte sobre l'entorn fos mínim i que, alhora, dotés unes construccions amb usos funeraris d'un ambient agradable i poc invasiu amb l'entorn. El juliol de 2021 fou nomenat Bé Cultural d'Interès Nacional, en la categoria de Monument Històric.
Reprendrem novament el nostre camí per la llera de la riera d'Òdena fins a arribar a un encreuament de carreteres, tot seguit passarem a tocar de la Torre del Recasens i del nou institut Badia i Margarit, molt a prop de la Creu de les Botifarres (la traça no hi passa), es tracta d'una creu de terme del camí de Montserrat que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, aviat retrobarem novament la Riera d'Òdena i passarem per sota el pont de la via del carrilet, veurem a la nostra dreta un lloc d'on sempre brolla aigua, fins i tot en èpoques de grans sequeres com la soferta darrerament.
Després passarem per sota el pont de la carretera de Vilanova del Camí i de seguida al punt de convergència entre la riera d'Òdena i el riu Anoia que anirem resseguint fins al final del recorregut, abans però passarem per sota el pont nou d'entrada a Igualada des de la ronda de la C-37 i per la creu d'en Maginet, Patrimoni Funerari que compta amb aquesta petita història: L’any 1904 Magí Rabell, armer d’Igualada anomenat el Maginet, va vendre una arma a un capellà i es va comprometre a ensenyar-li el funcionament. Per fer-ho es van traslladar al costat del riu. L’arma es va disparar en mans del capellà inexpert i va ferir mortalment en Maginet. Hi podem llegir aquestes inscripcions: "Teresa Lliró a su amado esposo Magin Rabell que murió en este lugar el 18 de enero de 1904." i "El obispo de Vich Dr. José Torras y Bages concedió 50 días de Indulgencia por todo acto de piedad en sufragio del alma del difunto."
Seguirem endavant i arribarem al punt final d'aquest bonic recorregut que envolta la ciutat d'Igualada.
Traça: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/anella-verda-digualada-194858707
Traça en 3D: https://maps.suunto.com/move/joseppars/675ea154337fad628b10f817
Observacions: El 6 de desembre, maifemcim vàrem fer 27 anys!
27
anys caminant junts no són pocs! S’han de celebrar!😍😍😍
Encetem
amb aquest aniversari una manera diferent de celebrar els aniversaris. A partir
d’ara ho celebrarem cada any (que no celebreu cada any el vostre aniversari?) i
s’encarregaran de la organització de la diada les companyes i companys de les
diferents comarques que tenim representades al maifemcim.
I
comencem a la comarca de l’Anoia i s’han encarregat de la organització de la
sortida els amics Carme i Enric d’Igualada.
A
maifemcim ens hem anat fent grans i cal buscar tots els motius per celebrar que
fa molts anys que caminem plegats, alguns (pocs) ja fa 27 anys, altres (la
majoria) en fareu 25, 22, 20, 15, 10, 5, 4 i alguns, fins hi tot 1 any però que
ja ens sembla que veniu de tota la vida. I això és el maifemcim!
Aquí
podeu veure la ressenya de quan vàrem fer 10 anys: https://maifemcim.blogspot.com/2007/12/fa-10-anys-que-va-comenar-una-bonica.html
Aquí
podeu veure la ressenya de quan vàrem fer 15 anys: https://maifemcim.blogspot.com/2024/03/15-anys-de-maifemcim.html
Aquí
la dels 20 anys: https://maifemcim.blogspot.com/2017/12/us-volia-dir-quelcom.html
I aquí la dels 25 anys: https://maifemcim.blogspot.com/2022/12/dinar-del-25e-aniversari-restaurant.html
I
aquí, diferents escrits que defineixen el nostre estil, la nostra manera de ser
i com entenem la muntanya i l’excursionisme:
https://maifemcim.blogspot.com/2013/03/una-bonica-historia-de-muntanya.html
https://maifemcim.blogspot.com/2013/01/consideracions-generals.html
https://maifemcim.blogspot.com/2009/12/cims-grans-i-petits-una-manera-diferent.html
https://maifemcim.blogspot.com/2009/10/per-que-pugem-muntanyes.html
https://maifemcim.blogspot.com/2007/06/qu-s-i-qui-som-maifemcimcat.html
Dinarem al restaurant El Rovell de l’Ou, Plaça del Pilar, 12, Igualada, Telèfon: 93 804 53 27. Preu del menú: 35.- euros.
A les sis de la tarda tenim una visita sorpresa a Igualada. Visitarem el Museu del Tren de Miniatura Railhome BCN al c/. Alemanya, 43 d’Igualada www.railhome.com tel. 676 95 94 31. La visita durarà 1 h 30 min i la entrada té un preu de 9.- euros per persona.