diumenge, 3 de juny del 2007

Qué és i qui som "maifemcim.cat"


Una pàgina Web? el que en diuen un Blog?. Quina és la diferència entre una Web, un blog, un weblog, etc.?

Massa no ho sé, de fet, com a norma podem dir, i també trobaríem excepcions, que les pàgines Web son per entitats i empreses i un blog (o webblog, que crec que és el mateix però dit diferent, per liar-la una mica...) son per persones humanes. Sembla també que en la seva majoria, les primeres estan fetes amb més mitjans tècnics, més pressupost, més disseny, més "virgueries" i els blogs son com més d'estar per casa, tot i que conec exemples en un cas i en l'altre de Webs ben "cutres" i de blogs molt "currats".

Anem a lo nostre.

Com neix
www.maifemcim.cat?

Primer vàrem tenir el nom (maifemcim), un nom una mica atípic per un grup de gent que fa muntanya i que li agrada fer cim, potser, més que atípic, podríem dir irònic, doncs el que volem dir amb el nostre nom, és que, si que ens agrada pujar als cims, però que som humans i si algun dia no hi arribem per mal temps, per cansament o pel que sigui, doncs que no passa res. Volem dir que ens ho passem igual de bé fent un 3.000 com fent una matinal a Sant Ramon a esmorzar. Volem dir, que fins hi tot podem fer sortides que no comportin pujar cap cim i que siguin una simple passejada. De fet, el que ens agrada és una suma de: fer com més cims millor, gaudir de la natura i del paisatge, gaudir dels amics i amigues i de llur conversa i companyia, i també, siguem sincers, gaudir d'un bon dinar. Per tant, com podeu veure, fer una sortida, per nosaltres comporta un munt de satisfaccions.

Després va venir el .cat, com a reivindicació de la campanya .cat pel dret a identificar-nos a la xarxa com el que som, catalans. Si recordeu en els fulls de les sortides, al peu, dèiem: maifemcim.cat no té pàgina Web.

Ara fa un any, per Sant Jordi, vàrem aconseguir la llarga reivindicació, ja teníem el .cat . Aleshores semblava una mica incongruent no donar-nos d'alta, de fet era una manera més de donar suport. Vaig inscriure el domini
www.maifemcim.cat el primer dia, i sapigueu que és un dels primers dominis inscrits amb el .cat dels del grup dels particulars, (primer s'hi varen inscriure institucions i demés).

El tercer pas era inevitable, si tenim un domini, potser que fem quelcom... i amb l'ajuda d'un company de feina, ha anat naixent aquest blog que després hem redireccionat a l'adreça de pàgina Web
www.maifemcim.cat


Com veureu és un Web senzill, sense pretensions. A partir d'ara, a
www.maifemcim.cat i trobareu:

- A la pàgina principal la propera sortida a fer.

- A la dreta, en primer lloc el nostre canal de vídeos de les sortides.

- Després trobareu l'apartat de "Comarques", aquí trobareu endreçat per comarques, totes les sortides que hem anat fent. També hi trobareu, en aquest apartat, 1-Notícies i 2-Informació.

- A 1-Notícies aniré posant informacions que em semblin interessants.

- Al 2-Informació, hi teniu adreces de botigues d'esport de muntanya i també la llista complerta de material a dur.

- En l'apartat de "Sortides" trobareu un desplegable amb les mateixes sortides de les Comarques, però endreçades per dates.


- En l'apartat "Properes sortides", com el seu nom indica, les properes sortides a fer, això si, susceptibles de variacions de darrera hora.


- I en el darrer apartat, "Enllaços", tot un seguit de links a pàgines Web dedicades a la muntanya.

En fi, espero que, dins de la senzillesa i la modèstia, us agradi. Podeu difondre l'adreça a tots aquells que vulgueu i que penseu que els hi pot agradar.

Josep Parés (3/06/2007)