diumenge, 4 de juliol del 2021

Pic de Finestrelles (2.828 m)

Dissabte 3 de juliol de 2021

Hora de sortida: Sis del matí. 

Ubicació: Comarca del Ripollès. 

Temps aproximat: 6 h (12 km) 

Desnivell: 875 m (acumulat) 

Dificultat (1): Difícil.


Programa: Sortirem a l’hora esmentada i anirem en direcció a Vic, fent una parada a les 4 Carreteres de Tona per fer el tallat. Després seguirem en direcció a Ripoll, Ribes de Freser i Queralbs, on aparcarem a l’aparcament de l’estació del cremallera. Agafarem el cremallera que passa a les 08:42 h en direcció a Núria i que arriba al santuari a les 08:59 h.

 

Itinerari: Començarem la caminada sortint del Santuari de Núria (a on haurem arribat pujant amb el tren cremallera) en direcció al Puigmal, però de seguida girarem a la dreta per anar a creuar el torrent de la coma de l’Embut, pujar cap al roc de la Maula i la coma de Finestrelles, fins arribar al coll de Finestrelles on esmorzarem.




Continuarem endavant, anirem cap al cim del Puig del Coll de Finestrelles (2.744 m), i encararem ja la pujada al cim de Finestrelles (2.828 m), on gaudirem d’unes esplèndides vistes sobre la Cerdanya nord i els seus cims, així com tots el cims que conformen l’olla de Núria.

Desprès de les fotos de rigor i de gaudir de les vistes dalt d’aquesta muntanya, reprendrem la marxa cap al Puig del Coll d’Eina (2.772 m), i baixarem cap al coll d’Eina (queden 4,5 km per arribar al santuari de Núria), on enllaçarem amb el GR francès TRF i girarem a la dreta, per anar cap a les enrunades barraques dels soldats, fins arribar a la coma d’Eina, on seguint el torrent anirem baixant fins arribar a Núria.






Agafarem el cremallera que surt a les 15:40 h i que arriba a Queralbs a les 16:00 h. 

Traça: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/pic-de-finestrelles-77366144 

 

Observacions: Vàrem fer el Pic de Finestrelles i el de Núria, entre d’altres, el 5 de juliol de 2008 quan vàrem fer l’Olla de Núria. Aquí podeu veure la ressenya i les fotos: http://maifemcim.blogspot.com/2008/07/lolla-de-nria-pic-de-nou-fonts-2864-m.html

 

El cim de Finestrelles és un magnífic mirador sobre el santuari de Núria i les muntanyes que l’envolten. L’excursió segueix la llarga carena i culmina al cim, dominant les valls d’Eina i del Segre.

 

Es recomana treure els bitllets del cremallera el dia abans en aquesta adreça: https://vol.valldenuria.cat/ca/Home 

Tornarem a casa als voltants de les sis de la tarda.