dissabte, 20 de desembre del 2003

Montserrat – una aproximació a la regió d’Agulles (880 m.)

Dissabte 20 de desembre de 2003

Matinal

Hora de sortida: 2/4 de vuit del matí.

Ubicació: Comarca del Bages.

Temps aproximat: 2 h 30 m

Desnivell: 300 m

Dificultat: Normal.



Itinerari: La ruta és circular. Comença al coll de Can Massana. Deixem el cotxe a la zona d’aparcament de Can Massana, vora la carretera de Manresa, - prop d’aquesta masia senyorial hi ha les restes de les torres del castell de la Guàrdia, que dominava antigament el camí ral – prenem la pista i al cap de quinze minuts trobem un encreuament. Seguim la pista principal (GR-7.2) que continua a l’esquerra i flanqueja suaument la muntanya. Al davant, destaca la silueta de la mola anomenada la Cadireta. Al cap de poca estona (30 min. de l’inici), un corriol pedregós s’enfila entre arbustos per la dreta fins a la Roca Foradada, un balcó espectacular. Tornem pel mateix sender fins al camí principal i, als cinc minuts, un sender a la dreta ens fa ascendir ràpidament fins que trobem a l’esquerra el desviament al coll del Porc (indicació pintada a la roca). Passem a frec de la font de Coll de Porc, normalment seca.

Del coll (1 h. 15 min. de la sortida) surt més d’un camí: la travessa dels Frares cap a la dreta, i al davant, un sender marcat amb pintura groga que porta al refugi Vicenç Barbé i a les Agulles. Aquest últim voreja les Agulles entre el bosc salvant barrancs petits i secs amb pujades i baixades suaus.

Sense desviar-nos, arribem al Refugi Vicenç Barbé (1 h. 55 min.), un edifici discret situat a prop de les vies d’escalada més interessants. Les marques grogues deixen enrere el refugi i, en poca estona, davallen per una canal gens difícil malgrat que, de baixada, impressiona una mica. El sender salta a l’altre vessant per retrobar el GR. Un cop a la pista principal, girem a l’esquerra fins a Can Massana.



Observacions: Tornarem a casa al voltant de les dues de la tarda.