dissabte, 3 de setembre del 2005

Puig de la Font Lletera (2.573 m.)

Data: dissabte 3 de setembre de 2005.

Hora de sortida: Dos quarts de set del matí.

Programa: Sortirem a dos quarts de set del matí del dissabte i ens dirigirem direcció a Ripoll, Camprodon i Tregurà, tot fent una parada als quatre camins de Tona per fer el tallat.

Ubicació: Comarca del Ripollès.

Temps aproximat: 4 h.

Dificultat: Mitjana.

Desnivell: 633 m.



ITINERARI: Ens dirigim a Camprodon (comarca del Ripollès) y remuntem direcció Setcases. A mig trajecte prenem un trencall a mà esquerra cap a Tregurà de Baix i de Dalt. Passats aquests dos poblets, l’asfalt es transforma en pista practicable en cotxe. Seguim guanyant alçada revolt a revolt. La panoràmica a vista d’ocell és apoteòsica -i això sense sortir de l’auto-. Deixem enrere la Creu de Fusta i el Pla Pedrís. Per la collada del Moro observem un camí a mà dreta tallat per una cadena, amb un rètol indicador: "Font Lletera - Clot de la Congesta" (la nostra ruta). Deixem arrambat el cotxe i iniciem el recorregut per aquest ample vial, dirigint-nos cap a la ben evident Collada del Moro. A poca distància trobem una bifurcació. Hem d’anar pel de la dreta - el de l’esquerra va paral·lel a la pista forestal, fins baixar de nou a ella -. Entre vaques, cavalls i una bassa, anem guanyant terreny per un itinerari còmode i evident (NO), sense possibilitats de pèrdua.


Un cop arribats al Coll, girem a mà dreta i seguim per la carena per la qual pujarem al pic de la Font Lletera que tenim just al davant, i els Tres Pics i el Balandrau (que vàrem fer ara farà un any) a la nostra esquerra. Enfilem la carena i sense dificultats arribem al pic. El cim del puig de Font Lletera (2.573 m.), al que s'arriba dues hores quinze minuts després de la sortida, està coronat per unes quantes pedres apilades que aguanten un antic contenidor de llibre de visites, calaixet de fusta que ara es mostra en estat deplorable. El puig de Balandrau està a tocar.

Dinarem en algun restaurant de la zona.

Horaris:
Font Freda 1.940 m. 0,00 h.
Collada 2.090 m. 0,45 h.
Puig de la Font Lletera 2.573 m. 2,15 h.



Observacions: Tornarem a casa als voltants de les set de la tarda.