dimecres, 30 de novembre de 2011

Punta del Curull (1.023 m.) - Penya Alta (1.015 m.) - Serra de la Llena

Dilluns 28 de novembre de 2011

Hora de sortida: vuit del matí.

Ubicació: Comarca de la Conca de Barberà.

Temps aproximat: 2 h. 30 m. (8,5 Km.)

Desnivell: 150 m.

Dificultat: Fàcil.


Programa: Sortirem a l’hora esmentada i agafarem l’autopista AP-7 en direcció a Martorell i Vilafranca del Penedès. Ens aturarem a fer el tallat a l’àrea de servei del Penedès. Agafarem el desviament de l’autopista AP-2 en direcció a Lleida, fins a la sortida de Montblanc. Seguirem direcció a Vilanova de Prades. Per arribar-hi des de Montblanc es pren la N-240 fins a l'Espluga de Francolí i se segueix per la T-700 en direcció a Prades, passant per Vimbodí. Més endavant es trenca a la dreta per la TV-7005 fins al poble.


Itinerari: La ruta comença a Vilanova de Prades. Cal sortir de Vilanova de Prades pel carrer que des de l'església puja a mà dreta, entre la placeta i les cases. Després de 50 m, quan s'acaben les cases, es pren un camí senyalitzat amb marques blanques i grogues que remunta cap a l'esquerra. El sender s'enfila per un tram sinuós i rocós.


En arribar al peu d'una petita cinglera, als 20 min, el camí gira horitzontalment a la dreta i passa a la vora d'una balma.


Passats 25 min s'arriba a la carena, indret ben planer on es troba una pista emprada per al manteniment de les antenes de comunicacions de la punta del Curull. Cal seguir-la per l'esquerra. Als 40 min s'arriba a sota de la punta del Curull, coronada per una torre forestal des d'on es pot albirar el paisatge. Es desfà el trajecte de pujada a la torre i, per la dreta, es continua per la pista principal.

De seguida s'arriba al coll de l'Abellar, als 50 min de trajecte. Des del coll, situat al peu de la penya Alta, es té una magnífica vista panoràmica del vessant obac de la serra la Llena, la Tosca, les viles del Vilosell i la Pobla de Cérvoles. També s'abasta gran part de la comarca de les Garrigues i la plana de Lleida. Pujarem a la Penya Alta i tornarem a baixar a retrobar el camí.

Es tomba a l'esquerra i es baixa per un camí senyalitzat amb pintura blanca i poc clar. Als 5 min es deixa aquest sender i se segueix a mà esquerra per un desviament poc marcat que, vorejant camps d'ametllers, torna a trobar el camí de l'anada, que ara se segueix a l'inrevés fins a tornar a Vilanova de Prades.Observacions: A la part occidental de la serra de Prades es troba la serra la Llena, d'un paisatge dur, sec i feréstec, ben diferent del pradenc, verd, boscós i de relleus més suaus. Des de la punta del Curull o del coll de l'Abellar es gaudeix d'àmplies vistes de la serra i de les comarques de les Garrigues i del Segrià.

Dinarem al Restaurant El Molí del Malloll – Muralla Santa Anna, 2 – Montblanc Tel: 977 860 591 – 629 747 703. Web:
http://www.mallol.eu/

Tornarem a casa als voltants de les cinc de la tarda.