dissabte, 13 de gener del 2001

Els Degotalls – Montserrat (756 m.)

Dissabte 13 de gener de 2001

Hora de sortida: Vuit del matí (matinal)

Ubicació: Comarca del Bages.

Temps aproximat: 1 h. (3,2 Km.)

Desnivell: 50 m.

Dificultat: Fàcil.



Itinerari: Pujarem a Montserrat amb el cremallera. Un cop al Monestir un es pot apropar a la plaça de l’Abat Oliba, on hi ha un panell amb diverses rutes a peu recomanades.

1. CAMÍ DELS DEGOTALLS. Aquest, que surt del monestir de Montserrat, és un dels més agradables i fàcils dels que recorren el massís. Rodejat d’arbres com està, és ideal sobretot per fer-lo a l’estiu, ja que transcorre sota l’ombra. Els atractius del camí són molts i de diferents tipus.

Una part discorre a tocar de les parets que es desplomen des dels plans de la Trinitat, situats 200 metres per sobre del camí, i en una altra es poden veure vistes impressionants sobre els Pirineus i el pla de Bages.

El darrer atractiu de la ruta és més aviat cultural, ja que està decorat amb diferents monuments a artistes catalans (també s’anomena camí dels artistes), així com amb plaques de ceràmica i metall que evoquen diverses escenes marianes. Així mateix, durant el camí es poden trobar unes quantes fonts, encara que molt sovint no ragen.

Des del monestir s’ha de seguir la carretera que va a Monistrol i després d’un revolt pronunciat (el revolt dels Apòstols) cal agafar el camí a l’esquerra, que està senyalitzat. En uns 25 min s’arriba a la raconada dels Degotalls i es torna pel mateix camí.



Observacions: Tornarem a casa al voltant de les dotze del migdia.