dissabte, 21 d’abril de 2007

Estany de la Colilla (2.480 m.)

Data: dissabte 28 d’abril de 2007. (Excursió amb raquetes)

Hora de sortida: 2/4 de set del matí.

Ubicació: Comarca de la Cerdanya.

Temps aproximat: 5 h. (13 Km.)

Desnivell: 500 m.

Dificultat: Mitjana.Itinerari: Sortirem direcció a la Cerdanya, passant per l’autopista de Terrassa – Manresa, seguirem cap a Berga, túnel del Cadí (sortint del túnel, pararem a la seva àrea de servei a fer un tallat) i seguirem direcció Lles i d’aquí fins a Cap de Rec, a on deixarem els cotxes i ens posarem les raquetes (els que no en tingueu, les podeu llogar a la pròpia estació d’esquí)

Sortim del Refugi del Cap del Rec (1.986 m), a l’estació d’esquí nòrdic de Lles, en direcció nord-oest per un corriol força fressat (que amb neu és un circuit per a raquetes) i convenientment senyalitzat amb pintura groga i negra com a itinerari nº 18. Passem per entremig d’un bonic bosc i en 50’ ens plantem al refugi del Pradell (2.115 m) per sobre del que trobem la pista que, del Cap del Rec, mena a les Pollineres.


Sortim del refugi en direcció N.E., per la pista principal que passa pel damunt del refugi i que seguirem uns 3 Km., havent passat al principi dos torrents molt seguits, arribarem a un clot i al torrent que cau formant una petita cascada damunr d'un mur d'obra, el travessem i ens enfilem per la dreta del torrent que ve d’un grup de roques. Arribarem a la comella, i anirem pujant per la dreta fins a la coma del Clot de la Colilla (o Caülla)Observacions: Dinarem al restaurant del refugi de la estació d’esquí. Tornarem a casa a quarts de sis de la tarda.