dissabte, 5 de maig del 2007

Moles de Sant Honorat (1.061 m.)

Data: dissabte 5 de maig de 2007.

Hora de sortida: 6 del matí

Ubicació: Comarca de l’Alt Urgell.

Temps aproximat: 5 h.

Dificultat: Mitjana. Grimpada fàcil però amb un pas exposat (Iº) a la mola del Corb. A partir del coll de Mu el camí passa per cornises aèries (cable en una d’elles).

Desnivell: 481 m.


Programa: A l’hora indicada sortirem direcció Ponts, fins a una desviació al pont de Peramola, on agafem l’LV-5118, que duu a aquesta bonica població. No hi arribem, ja que la deixem a l’esquerra per anar a l’Hotel Can Boix.


Itinerari: Sortim de Can Boix (580 m) per un camí que va a la mola de Sant Honorat. El corriol s'enfila cap amunt seguint el torrent de Rombau que el seguirem. El deixem a la dreta per un sender que puja al grau de Porta, pas entre roques. Aquí trobem un sender senyalitzat que ve de Peramola. Un tram empedrat ens deixa a Quatre Camins, cruïlla a la carena. Seguim de pujada una pista estreta. El proper punt de referència que s'arriba és el clot de la Font Viva i prendrem el camí de la dreta que ens durà cap a Sant Honorat. Deixant la roca de la Presó a la dreta, el seguim per pujar a l’ermita de Sant Honorat, a l’altiplà que culmina la mola homònima (1.061 m, 3 h), amb un panorama detallat de la vall del Segre, les serres prepirinenques i el pla d’Oliana. Des d'aquí a dalt (a poc més de 1.000 m d'alçada) la panoràmica que es té és magnífica. Just davant tenim la impressionant Serra d'Aubenç amb el Coscollet com a punt més alt (a 1.611 m. del nivell del mar). També veiem a la dreta el pantà d'Oliana, el Roc de Rombau, la Serra de Cadí i la Serra de Turp. Si girem la vista cap a l'est veurem el port de Compte i al sud-oest el magnífic Montsec de Rubies. Tornem a la pista, que volta la roca del Corb per la dreta i es dirigeix al coll de Mu. Donant la volta a la mola de Sant Honorat veurem igualment la Mola del Corb i l’ermita de Sant Salvador. Baixant, trobem a l’esquerra l’avenc del forat del Corb i destaca davant nostre l’agulla del mateix nom. La voltem a l’esquerra per un corriol fins a la curiosa casa del Corb (890 m, 3 h.55 min), situada dins una balma. Tornem a la desviació, continuem per la pista i uns 200 m a l’esquerra. Un corriol ens porta a l’ermita de Sant Salvador del Corb (950 m, 4:25 h), a la carena. Poc abans d’arribar-hi, per una escletxa a l’esquerra ens enfilem a un coll de la carena, des d’on grimpant per la dreta accedim al cim de la roca del Corb (988 m, 4:35 h). Baixem a Can Boix per aquest camí (4:50 h).




Observacions: Època ideal: de setembre a juny. Amb neu, tot i que no sol durar-hi gaire, el pas per les cornises podria ser complicat. A ple estiu la calor és molt forta. Nosaltres sols vam anar fins a la muntanya de Sant Honorat i vam tornar de nou a Peramola
.