dimarts, 31 de juliol del 2007

Sant Ramon (289 m)

Data: dimecres 1 d’agost de 2007. (Sortida molt matinal de principi de temporada)

Hora de sortida: Dimecres 1 d’agost. A les 34 de sis del matí, al pàrquing del principi del camí a Sant Ramon (tocant a la carretera que puja a Sant Climent)

Ubicació: Comarca del Baix Llobregat.

Temps aproximat: 1 h. 30 m.

Desnivell: 254 m.

Dificultat (1): Fàcil.



Itinerari: Pel camí tradicional de pujar a Sant Ramon: casa de les Bruixes, font de Golves i anar seguint la pista.



Observacions: Sortida matinal per veure sortir el sol des de dalt del cim i celebrar l’albada de l’escoltisme. Primera sortida de la temporada 2007/2008 (la del 10é. Aniversari), oberta a tots aquells i aquelles que estiguin o hagin estat a l’escoltisme i el guiatge.

Porteu el fulard, aigua, càmeres de fotos, guitarres, cançoners.

Veurem sortir el sol (si no està núvol....) i tornarem a baixar. A les set hauríem de tornar a estar al pàrquing i cada un a la seva que no tots tenim vacances.


1 d’agost. Albada de l’escoltisme. L’agost de 1907 Robert Baden Powell s’emportà 20 nois a l’illa de Brownsea per fer un campament experimental. Fou el naixement d’una proposta educativa basada en el protagonisme dels nois i noies en el seu propi creixement per tal d’esdevenir persones autònomes i compromeses amb el seu entorn. Actualment, l’Escoltisme i el Guiatge són presents a 216 països i es compten més de 38 milions d’escoltes i guies entre infants, joves i adults, sense oblidar que hem passat per l’Escoltisme més de 300 milions de persones durant aquests cent anys.
No deixa de ser sorprenent el creixement que ha tingut l’Escoltisme més enllà de fronteres, cultures, religions, guerres, postguerres, etapes de crisi i períodes de prohibició. Un creixement que fa que a dia d’avui sigui el moviment de joves voluntaris més gran del món.

Quina és la clau de l’enorme desplegament que ha viscut l’Escoltisme durant els seus cent anys d’existència? Potser la senzillesa i rotunditat del seu objectiu principal: contribuir a la construcció d’un món millor. Un objectiu compartit per escoltes i guies de tot el planeta.

Al nostre país l’Escoltisme ja té més de 75 anys, ha sobreviscut a la Guerra Civil i a la llarga dictadura, obrint espais de llibertat i democràcia fins arribar a la transició democràtica. Davant la proliferació i diversificació d’activitats de lleure, el nostre moviment ha hagut d’esforçar-se per fer vigent i actual la seva proposta educativa arrelada al país, des de la gratuïtat i el compromís de tots aquells que han aixecat i han fet avançar els Agrupaments dels nostres pobles i ciutats.


En aquest context, el nostre Agrupament ja porta més de 40 d’anys d’història ininterrompuda.

El futur depèn sobretot dels qui ara son a les organitzacions, de la seva capacitat de llegir la situació on ens trobem, per interpretar el moment actual, per visualitzar el camí que cal recórrer, per aglutinar les persones, per ser oberts i acollidors de les noves realitats, per cuidar allò essencial que ens identifica, per ser valents i afrontar les dificultats sense por. El repte és fer avançar l’Escoltisme i el Guiatge al nostre país, a cada poble on hi hagi agrupaments, i també on no n’hi ha i n’hi podria haver.

L’Escoltisme és una proposta que ens situa a cadascú de nosaltres davant del món i ens ofereix la possibilitat de decidir què volem fer amb les nostres vides. Són molts els qui hem optat per aquesta manera de viure.

Per això us proposo aquesta sortida, un pel diferent, per compartir tot plegat. Per respondre a la crida mundial feta pels escoltes d’arreu del món.

Es pretén que tants escoltes i guies com sigui possible pugin al cim d’una muntanya i saludin la sortida del sol tot celebrant l’amistat que ens uneix. A tots els racons del món hi haurà escoltes i guies, de manera que el sol farà una volta sencera a la terra veient fulards.

Per això....

Celebrem el centenari del l’escoltisme saludant l’albada des de el cim de Sant Ramon.