diumenge, 21 de desembre del 2008

Restaurant Sibarit (Sopar de cloenda dels actes del 10é. aniversari)

5 de desembre de 2008

Hora de sortida: nou del vespre.

Ubicació: Comarca del Barcelonès.

Temps aproximat: Segons el lloc de sortida i l’estat de les entrades a Barcelona

Dificultat: Fàcil.



Itinerari: Amb automòbil ens hem de dirigir en direcció a Barcelona, fins al restaurant “Sibarit” del carrer Aribau, 65. 08011-BARCELONA. Tel. 93 453 93 03. Elegància clàssica. Preu aproximat per persona: uns 45.- Euros.


Observacions: Hereu d’una tradició culinària clàssica, però amb tocs de modernitat, la calidesa dels plats del Sibarit corre de boca en orella i configura una clientela fidel.

Sergi Martínez porta la restauració a la sang, ja que el seu pare fou maitre en el mític Orotava en el cor de l’eixample. I en aquest mateix barri, però en el carrer Aribau, va obrir el 1986 el Sibarit que ara regenta Sergi. I potser del seu pare ha heretat el gust per lo clàssic, per l’elegància, pels restaurants de qualitat de tota la vida, una aposta que es concreta en el Sibarit en una cuina internacional amb tocs de modernitat. Fidel a aquesta tradició culinària de fer les coses be i contrari a les modes supèrflues i passatgeres.

Aquí, després de la recepció amb sofà i els mobles de fusta, ens trobarem amb onze taules que conserven l’espai adient entre elles per que els clients puguin conversar amb tranquil·litat. Al migdia hi van home si dones de negocis, i per la nit es el lloc ideal per estar tranquils. Tenen un menú de qualitat i a preu competitiu per 35.- Euros que inclou el vi i plats com el ja famós steak tartar del Sibarit (plat estrella de la casa, treballat davant del client). Per poder gaudir de totes les possibilitats que ofereix la cuina, es recomana la carta plena de exquisideses com el Ko Kaspian, assortit de peixos crus amb caviar, les patates al niu, el lluç farcit de gambes o el saltejat de ceps amb ous poché. En resum, una excel·lent i solida cuina clàssica en un ambient elegant i sobri. Com els bons restaurants de tota la vida.

Tornarem a casa a quarts de tres del vespre.