dilluns, 14 de març del 2011

Un tomb per Montserrat – Cim del Montgròs (1.131 m.)

Dissabte 2 d’abril de 2011

Hora de sortida: Set del matí.

Ubicació: Comarca de l’Anoia.

Temps aproximat: 5 h. (8,8 kM.)

Desnivell: 750 m. (acumulat)

Dificultat: Mitjana.

Programa: La proposta és la d’anar a pujar el cim del Montgròs de 1.131 m. d’alçada al massís de Montserrat. Lloc i hora de trobada: a les 8:00h a l’aparcament de l’Hotel Bruc, al Km 570 de l’autovia A-2. Cal agafar la sortida Montserrat / Manresa i l’Hotel està a uns 500 metres. Amb el cotxe ens dirigirem cap a Can Jorba, lloc on comença l’excursió. De mica en mica ens endinsarem pel massís montserratí tot gaudint dels diferents racons per on ens portarà el nostre sender. Farem un recorregut circular que com a punt culminant té el cim del Montgròs de 1.131 m. d’alçada. Tot i no tenir cap dificultat tècnica especial, en alguna lloc ens tindrem que ajudar una mica de les mans per progressar. Excursió apta per tothom que tingui un mínim de preparació física.


El Montgròs està situat estratègicament al centre del massís per la seva la banda sud. Les vistes que té des del cim son de les millors que es podem veure a Montserrat. El cim es pla i ample, convida a seure una estona, esmorzar i refer-se de l’esforç de la pujada.


Itinerari: La pujada la farem pel Serrat de la Palomera, Coll de Mosset, Canal Roja, camí dels Naps de Dalt i Coll del Montgròs. La baixada la farem cap a la Font de la Cadireta, Torrent del Migdia, Coll de l’Ajaguda i pel Camí dels Francesos arribarem a Can Jorba.


Observacions: Sortida organitzada conjuntament amb l’Agrupació Sant Jordi. Dinarem al restaurant Vinya Nova, el preu del menú estarà sobre els 25 euros (
http://www.restaurantvinyanova.com/cat/) Qui vulgui venir, cal que m’ho faci saber abans del 30 de març. Tornarem a casa a les sis de la tarda de dissabte.

Per veure la crònica de la sortida, clica aquí: http://molinsdeferro.blogspot.com/2011/07/un-tomb-per-montserrat-cim-del-montgros.html

Per veure el video de la sortida, cliqueu aquí: http://www.youtube.com/watch?v=CqBIxcvtXu8