dissabte, 11 de juny del 2011

Restaurant Mar Blanc (1 m)

Dimecres 15 de juny de 2011

Hora de sortida: de l’eclipsi: 21,45 h

Ubicació: Comarca del Baix Llobregat.

Temps aproximat: 2 h 30 m

Desnivell: 1 m

Dificultat: Sols si està núvol.....



Programa: Els que varem anar a la sortida dels Congostos el passat dissabte 26 de febrer, recordareu que al vespre varem anar a una sessió a l’observatori astronòmic del Montsec. Espero que també recordeu que ens varen explicar que el 15 de juny es produïa un fenomen molt especial.

El proper dimecres 15 de juny tindrem un ECLIPSI TOTAL DE LLUNA. És un dels espectacles més bonics que depara l’astronomia. Durant un eclipsi de Lluna aquesta no desapareix, sinó que pren una tonalitat vermella, i s’envolta d’estrelles.

A la mateixa hora en que el Sol es posarà, en direcció contrària i encara amb llum de dia, veurem com va sortint la Lluna que ja estarà totalment eclipsada.

Això serà a les 21:26 h. si no hi han núvols a l’horitzó que ens tapin la visió.



Per qüestions de proximitat he triat Castelldefels per fer l’observació. Això vol dir que nosaltres veurem sortir la Lluna més tard (a les 21:45h), que sortirà de dins del mar. Si no hi ha núvols, pot ser una fotografia maca si algú decideix fer-la.

Més tard, cap a les 23:00h, l’ombra de la Terra començarà a deixar la Lluna i veurem com va recorrent la seva superfície, fins a abandonar-la completament a les 12 de la nit.

Resumint: Un gran espectacle molt recomanable de mirar. La Lluna apareixerà ja eclipsada cap al sud-est a partir de les 21:30h. cal buscar un lloc on la visibilitat cap a l’horitzó est sigui absoluta. La fase de totalitat va de les 21:41h a les 23:21h. La fase d'eclipsi parcial que la segueix finalitzarà a les 00:21h.

Observacions: Soparem al restaurant Mar Blanc de Castelldefels, en una taula reservada per a nosaltres, a la terrassa. Ribera de Sant Pere,17 - 08860, Castelldefels - Telèfon 93 636 00 75. http://www.marblanc.com/cat/

La proposta gastronòmica és la següent:

De primer, un pica-pica.

De segon podrem triar entre un plat de carn, o de peix, o una fideuà o una caldereta.

I els postres, cafè, aigua i vi, pa i olives.... per uns 35.- Euros per persona.

Tornarem a casa als voltants de les dotze del vespre.