dijous, 8 de setembre de 2011

Itinerari de la Pedra Seca (289 m)

Dissabte 10 de setembre de 2011

Hora de sortida: 9 del matí.

Ubicació: Comarca del Baix Llobregat.

Temps aproximat: 2 h.

Desnivell: 200 m.

Dificultat: Fàcil.Programa: Ens trobarem a l’hora esmentada, al bar Bosch de Sant Boi, on farem el tallat i començarem la caminada.


Itinerari: El camí (vegeu plànol adjunt) ens portarà cap a l’ermita de Sant Ramon tot passant pel pavelló de caça i prop de la Torre de Benviure (zona de Can Paulet) i l’àrea de lleure, on ja trobarem algunes construccions recuperades. A partir d’aquí continuarem cap a la font de Golbes. Seguirem amunt i ens trobarem amb un autèntic corral de pedra seca (les ovelles, habituals en el passat, eren molt útils per netejar el sotabosc)

A continuació, anirem descobrint les diverses cabanes que ens recorden unes èpoques llunyanes i no tant llunyanes.El recorregut, un cop a l’ermita (on esmorzarem al bar) continua per darrere, per anar a parar a la part del camí Ral que ens retornarà al punt de partida de l’excursió.
Observacions: Es tracta d’un recorregut que ens permetrà veure com s’han recuperat les antigues barraques i marges agrícoles fets amb pedra seca, un tipus de pissarra formada per filons de quars, anomenada llicorella, utilitzada en aquestes construccions.

Esmorzarem al Bar de l’Ermita de Sant Ramon.

Tornarem a casa als voltants de les 12 del migdia.