dimarts, 15 de setembre del 2015

Puig Cornador (1.228 m.)

Dimecres 16 de setembre de 2015

Hora de sortida: 2/4 de vuit del matí.

Ubicació: Comarca del Ripollès.

Temps aproximat: 5 h.

Desnivell: 500 m.

Dificultat: Normal.


Programa: Sortirem a l’hora indicada en direcció a Vic, fent parada abans d’arribar-hi a les 4 Carreteres de Tona a fer el tallat.

Seguirem per la C-17 fins passat Torelló. Uns quilòmetres més i agafarem un desviament a l’esquerra per la BP-4654 en direcció a Sant Quirze de Besora / Prats de Lluçanès i uns quilòmetres més endavant, ens desviarem a la dreta en direcció a Alpens.


Itinerari: Sortim d'Alpens per la carretera en direcció a Sant Quirze fins al km 14. on ens desviem per una pista a l'esquerra i als 15 metres per una altra a la dreta, molt poc transitada. A uns 100 m un corriol a l'esquerra passa un filat i baixa fins a la font del Pi (20 min)


Més avall sortirem a una pista forestal i girarem a l’esquerra. De seguida passarem per damunt d’una riera, que la pista salva amb un bloc de formigó amb un tub per que passi l’aigua i deixarem a la dreta la pista que va fins al bonic gorg de Clarà. Agafarem una pista a l'esquerra.

Després de 50 min. ens desviarem a l'esquerra i, per un camí més estret i una tanca, arribarem a el Masot (1h. 20 m.)

Es segueix per una pista fins a la masia del Grau de l'Olla i es puja al coll Mercadal, amb bones vistes sobre Santa Margarida de Vinyoles. La pista gira a l'esquerra fins a les ruïnes de Puig-Empí (2 h.)


Passarem els prats del costat de la casa i baixarem seguint la pista, fins que a la dreta trobem un corriol, indicat amb una gran fita, que s'enfila al coll Tallat (cruïlla de camins). Seguim els senyals del PR C 50 a l'oest fins al puig Cornador, de 1.228 m (2 h. 45 m.)

Baixarem per l'itinerari de pujada fins a la pista, on ens desviarem a la dreta pel GR 1, tot passant per la font Matamosses i la curiosa roca de Pena. A l'altura de cal Torrats arribem a la carretera i la seguirem a l'esquerra fins a Alpens (5 h.)



Observacions: Des del cim del puig Cornador s'albira, a l'est, l'ermita de Santa Margarida de Vinyoles. El puig Cornador és el punt més elevat de la Serra de Vinyoles, situada sobre el poble d'Alpens. La excursió proposada és un complet itinerari per boscos, fonts, masos i àmplies panoràmiques a cavall del Ripollès i Osona.

Fins a la masia del Grau de l’Olla, el camí és molt perdedor.

Dinarem a la Fonda d’Alpens, Pl. Placeta, 4 - 8, Alpens, Tel.: 93 857 80 37. Tornarem a casa als voltants de les set de la tarda.

Ja vàrem fer aquest cim el 21 de desembre del 2002: http://maifemcim.blogspot.com.es/2002/12/puig-cornador-1228-m.html