diumenge, 7 de juny de 2020

Normativa per a les properes sortides

Dijous 4 de juny de 2020 – 82è dia de confinament (84è a Igualada)

Introducció: 

Malauradament, la nova situació generada el COVID-19, ens obliga a canviar alguns dels nostres costums i maneres de fer.

Això ens passa quan sortim al carrer, en les nostres relacions socials i familiars, i també fins hi tot, dins de casa nostra.


Com no pot ser d’altra manera, també ens afectarà en les nostres sortides de maifemcim i en la nostra relació, estiguem al nivell de desconfinament que estiguem, i mentre no surti una vacuna que ens protegeixi de manera definitiva.

La lectura atenta, i el compliment de totes aquestes normes i recomanacions, juntament amb la nostra responsabilitat, personal i col·lectiva, farà que puguem seguir fent sortides a la muntanya i a la natura.

Les nostres sortides no seran ben bé iguals que abans, però s’hi assemblaran molt, i, el que és més important: en tenim moltes ganes! 


Segur que podem comptar amb la total col·laboració i responsabilitat de tothom.


Abans de sortir:

Qui pot venir a la sortida?: Tothom que no tingui símptomes de la Covid-19.

Per tant, si teniu algun d’aquets símptomes, quedeu-vos a casa:

o   Febre a partir de 36,9º.
o   Tos.
o   Sensació de manca d’aire (d’ofec)
o   Disminució o pèrdua de l’olfacte.
o   Disminució o pèrdua del gust.
o   Esgarrifances.
o   Mal de coll.
o   Dolors musculars.
o   Mal de cap.
o   Debilitat general.
o   Diarrea.
o   Vòmits.
o   Si conviviu o heu estat al costat d’algú que tingui aquets símptomes o estigui passant un procés de COVID-19, encara que sigui lleu.

Encara que us hagueu apuntat a la sortida, si a darrera hora noteu algun d’aquests símptomes, poseu un WhatsApp i dieu que no veniu.

Porteu a la motxilla un pot de gel hidroalcohòlic.

Per responsabilitat, solidaritat, amistat i companyonia, es prega sigueu molt estrictes amb aquests aspectes.El trajecte fins al punt de sortida:

Farem al trajecte cada un amb el seu vehicle. Evidentment, ens referim a unitats familiars.

En el punt de sortida:

Evitarem de fer-nos abraçades, petons, encaixades de mà, etc. Veure, al final algunes idees de com saludar-nos. (1)

Durant l’excursió:

Es recomana mantenir la distància mínima de 2m (per saber la distància amb el/la del davant, basta amb estirar el braç amb el bastó i no tocar la seva esquena.)

Portar a ma una mascareta o un “buff”, per si en algun moment es creu necessari d’utilitzar.

Si caminem per pistes amples, podem caminar un al costat de l’altre, mantenint sempre una distància. Si en algun punt del tram ens creuem amb altres persones, o ens avancen, ens situarem a la dreta del camí i deixarem que passin.

Si el camí és estret, anirem en filera, mantenint sempre la distància de 2 m.

En un principi, i quan la sortida sigui de tot un dia, ens endurem el dinar, per evitar anar a restaurants. Si anem a un restaurant a dinar, mirarem si el restaurant té taules a l’aire lliure i si fa fred, farem taules separades d'un màxim de 6 persones per taula, mantenint una distància entre la resta de taules.

Al finalitzar l’excursió:

Evitarem de fer-nos abraçades, petons, encaixades de mà, etc.

Si durant els dies següents a la sortida, algú/na dels/les assistents té algun dels símptomes indicats al principi, informarà URGENTMENT a la resta del grup.


Nota:

Aquestes normes poden tenir modificacions, en funció de com evolucioni la situació.

(1) - Com ens podem saludar: