divendres, 14 de gener del 2022

Sant Miquel de Solterra o de les Formigues (1.203 m)

Dijous 13 de gener de 2022

Hora de sortida: Vuit del matí. 

Ubicació: Comarca de la Selva. 

Temps aproximat: 3 h (8,1 km) 

Desnivell: 293 m (acumulat) 

Dificultat (1): Normal.


Programa: Sortirem a l’hora esmentada i agafarem l’autopista AP-7 direcció a Girona. Ens aturarem a fer el tallat a l’àrea de servei del Montseny (Sant Celoni). Sortirem de l’autopista per la sortida 10 “Hostalric / Blanes” i anirem direcció Breda i d’aquí fins a Sant Hilari Sacalm. 

Una vegada al poble, cal dirigir-se per l’ampla pista del Sobirà, cap a la font del Sastre i allà girarem a l'esquerra per la pista de terra que duu a la Creu d'Horta. Al km 6,7 es troba la font dels Abeuradors, on deixarem els cotxes i començarem l'excursió a peu. 

 

Itinerari: Des de la font dels Abeuradors deixarem l’ampla pista del Sobirà i ascendirem en direcció Nord per un sistema de pistes amb indicacions de GR.

Passarem una mena de coll, la Creu de Llevanyers, i poc després hi ha una cruïlla on abandonarem el GR. Agafarem el camí ascendent a l’esquerra fins a la vora de la font Sa Guarda. Aquí neix un corriol ben indicat fins a l’aresta del cim. Grimparem una mica per aquesta cresta fàcil (corriol) vers el sud fins al cim de Sant Miquel de Solterra o de les Formigues.


La baixada la farem pel mateix camí de pujada però seguint la pista des de la font de Sa Guarda, per enllaçar més avall amb el camí de pujada, fent una petita i parcial circular.


Traça: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sant-miquel-de-solterra-o-de-les-formigues-des-de-la-font-dels-abeuradors-92735609 

 

Observacions: Serà el tercer cop que fem aquest cim. Hi vàrem pujar el 2 de juny de 2012, aquí teniu la ressenya: http://maifemcim.blogspot.com/2012/05/puig-de-sant-miquel-de-solterra-1203-m.html fent aquest mateix recorregut, i el 21 de maig de 2016 des de Osor: http://maifemcim.blogspot.com/2016/05/sant-miquel-de-les-formigues-o-de.html

 

Dinarem al restaurant Els Cortals, Ctra. Pla de les Arenes, s/nº. – Sant Hilari Sacalm, tel.: 972 86 87 95 . https://elscortals.cat/ 

Tornarem a casa als voltants de les sis de la tarda.