dimarts, 26 de març del 2024

Vilanova d’Espoia - 19 Barraques de Pedra Seca (496 m)

Dimarts 26 de març de 2024

Hora de sortida: Vuit del matí. 

Ubicació: Comarca de l’Anoia. 

Temps aproximat: 4 h 15 min (11 km) 

Desnivell: 246 m (acumulat) 

Dificultat (1): Normal.


Programa: Anirem per la A-2 en direcció a Igualada, ens aturarem a la estació de servei del Bruc a fer el tallat. Després seguirem fins a la sortida 559 i seguirem per la N-IIa i després la C-15. Passarem per Capellades i Vilanova d’Espoia, on aparcarem. 

 

Itinerari: La ruta comença i acaba a Vilanova d’Espoia al peu de l'Església de Sant Salvador i acaba al mateix lloc just al costat de 'La Barraca d'en Tonet' (la que farà 19) que és una bona reconstrucció situada juntament amb el monòlit de 'La Pedra Dreta'.






















No cal donar altres indicacions de ruta ja que la traça és evident. 

Traça: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/vilanova-despoia-barraques-de-pedra-seca-165164233 

 

Observacions: Les rodalies de Vilanova d'Espoia estan farcides de pedra seca en forma de marges i barraques.

 

La major part del traçat d’aquesta ruta transcorre per senders de bosc de molt agradable caminar.

 

Les 19 barraques anunciades són realment les que mirarem de veure, sempre de fàcil o poc complicat accés. Això no obstant, durant el recorregut se'n poden observar d’altres més o menys llunyanes a les que no ens acostarem.

 

Atès que es van saltant corriols d'enllaç, cal anar amb compte en alguns trencalls sobtats per no despistar-nos.

 

Tanmateix remarcar el tram que transcorre pel llom de la Serra de Vilaseca, per sobre Cal Muntades en el que s’ha d'extremar l'atenció, tant per accedir-hi des del camp sembrat com en seguir-lo per la serra; el sender està força perdut i amb el greuge de molts arbres caiguts. Cal afinar el sentit d'orientació i seguir-lo sobre la traça.

 

Ruta planera i amb molts trams de bosc, per gaudir la pedra seca en tranquil·litat. Una ruta al voltant de barraques de pedra seca, testimoni d'una vida rural molt dura. Algunes barraques estan ven conservades, altres no tant. 

Dinarem al restaurant de l’Hotel Robert, Avd. de Catalunya – La Pobla de Claramunt, tel.: 93 808 60 00 web: www.hotel-robert.com 

Tornarem a casa als voltants de les cinc de la tarda.