dissabte, 22 de juliol del 2006

Pic de Sirvent (2.836 m.)

Sortida de final de temporada.

Data: 21-22-23 de juliol de 2006.

Els estanys i cims més bonics del Pirineu Oriental.

Un cim en plena frontera, entre la Cerdanya i Andorra, una joia de l’alta muntanya amb vistes a la preciosa vall del Madriu. Aquí teniu alguns dels regals: la bellesa resplendent i diamantada dels cims al matí: Cadí, Pica d’Estats, Maladetes, etc., les vistes privilegiades a vol d’ocell de les seves carenes, la satisfacció i el somriure profund en lliurar endorfines al cos. Tot el recorregut és espectacular, emergint de boscos centenaris caminarem al costat d’estanys i ens enlairarem per pendents suaus amb vistes excel·lents sobre mig Pirineu.

Hora de sortida: sis de la tarda del divendres 21 de juliol.

Ubicació: Comarca de la Cerdanya.

Temps aproximat: 5 h. 30 m.

Dificultat: Normal.

Desnivell: 716 m.


Programa: A l’hora indicada sortirem de Sant Boi amb cotxe, direcció a la Cerdanya. Agafarem l’autopista Terrassa – Manresa, seguirem direcció Berga, túnel del Cadí, Bellver de Cerdanya, Martinet, i Estamariu (Alt Urgell).

Aquí ens hostatjarem a l’hotel Cal Teixidó. A 1.080 m. d’alçada aquest hotel - restaurant és al bell mig de l’Alt Pirineu, en un poble molt petit. Es tracta d’una atractiva casa pirenaica restaurada. Amb 14 habitacions i un equipament confortable i contemporani. La terrassa és un dels llocs més agradables, amb unes boniques vistes, i a l’hivern, el seu saló amb llar de foc. Es tracta d’un lloc molt agradable i acollidor. El seu restaurant, reconstruït damunt d’un antic estable, ofereix una cuina creativa i elaborada amb els millors productes de la temporada. En la seva carta podem trobar carn procedent de les granges de la zona, cuinada amb herbes aromàtiques i formatges artesans comarcals. Podem tastar entre d’altres: pastís de bolets, trinxat amb rosta, galtes de porc amb guarnició, escudella barrejada, peus de porc amb guarnició, arròs de muntanya, gall amb prunes o diversos embotits casolans que fan a l’obrador del mateix edifici. La carta de vins té els millors elaborats a Catalunya. Tel. 973 36 01 21 o 973 36 01 67. Podeu veure l’hotel, entrant a la seva pàgina Web:


http://www.calteixido.com/default.asp?lng=cat#loaderdone . Els que ja heu confirmat l’assistència, teniu habitació reservada per les dues nits, al preu de 100.- o 120.- Euros per nit (dues persones en habitació doble) amb l’esmorzar inclòs. El sopar surt a 20.- Euros per persona. Es pot utilitzar gratuïtament l’Spa de l’hotel Castell de Castellciutat.



ITINERARI: Dissabte al matí, sortirem de l’hotel a 2/4 de set del matí i anirem amb cotxe fins al poble de Lles, d’aquí a Cap de Rec. Seguirem la pista en direcció als estanys de la Pera. Just abans d'arribar al refugi Pradell trobem una fita a mà dreta. Deixem llavors la pista (i els cotxes) i comencem a pujar cap al nord-oest intentant anar per les zones del bosc més netes (camí fitat i amb un senyals grocs amb el nº. 19 clavats als arbres). Arribem així a un gran altiplà. Enfront, a mà dreta, es troba la Tossa Plana de Lles, i a l'esquerra la vall del Setut i el Pic del Sirvent. Seguim pujant per la banda esquerra de l’altiplà i quan podem fem un petit flanqueig en direcció al segon estany del Setut. Una vegada allà encarem la pujada al Pic del Sirvent. Pugem pel darrera d'una cresta que està orientada en direcció est fins a assolir la banda sud del pic. Seguim pujant i ja som al cim.



La baixada la fem per la Coma Estremera i, després de fer un flanqueig, baixem cap al primer estany de Setut. Des d'allà podem observar la impressionant cresta que culmina amb el pic Setut. Després de gaudir del paisatge asseguts a la vora del primer estany, iniciem la baixada en direcció sud-est, seguint el pendent més suau, passarem pel segons estany i una vegada arribats a l’altiplà desfem el camí de pujada.

HORARIS:


LLOC                            ALÇADA (m.) TEMPS PARCIAL TEMPS TOTAL
Fita a mà dreta              2.120               0 h 00 m                0 h 00 m
Altiplà                            2.300               0 h 45 m                0 h 45 m
Segon estany de Setut 2.460               0 h 30 m                1 h 15 m
Pic Sirvent                    2.836               0 h 45 m                 2 h 15 m
Primer estany de Setut 2.560               1 h 00 m                3 h 30 m
Cotxe                            2.120               0 h 45 m                5 h 30 m



Observacions: Excursió molt complerta i maca, sobretot per les seves vistes del Cadí, la Cerdanya, el circ de la Pera, la vall Civera i les impressionants canals de la cares nord i oest del Pic Setut.

El divendres i el dissabte soparem al mateix hotel, i el dinar del dissabte, pels que anem a fer l’excursió, el farem amb un entrepà que demanarem que ens preparin a l’hotel. Tornarem a casa el diumenge.