diumenge, 1 d’octubre de 2006

Creu d'en Cartró (332 m)

Sant Boi de Llobregat – Comarca del Baix Llobregat.

Data: diumenge 1 d’octubre de 2006. Aplec del 50é. aniversari.

Hora de sortida: nou del matí. (matinal)

Programa: El diumenge 1 d’octubre a les nou del matí ens trobarem a l’esplanada que hi ha davant l’entrada a la masia de Santa Bàrbara a on deixarem els cotxes (1).

Ubicació: Sant Boi de Llobregat - Comarca del Baix Llobregat.

Temps aproximat: Unes tres hores.

Dificultat: Fàcil.

Desnivell: 200 m


ITINERARI: Començarem a caminar en el punt a on hem deixat els cotxes. En direcció Oest una ampla pista que surt d’enfront de la entrada de la masia, amb una cadena i un senyal de prohibit el pas excepte propietaris i serveis, és l’inici de la nostra ruta.

Uns senyals vermells ens confirmaran que és el camí. Caminarem entre oliveres, pins, alzines i roures. Als cinc minuts podrem veure la muntanya del Pi d’en Cartró i la masia de Can Pubill. Deixarem un camí a l’esquerra i un altre a la dreta (marcats amb una X de color vermell).

Entre els grans exemplars de pi blanc surt un camí a la nostra dreta. És el camí de la font del Catarrín que està sols a cinc minuts (2)

Esmorzarem a Can Palós. (Casa de colònies i taller – escola de natura)

Deixem el bosc i passem entre marges de cirerers. A partir d’aquí gaudirem de la vista de tota la vall de Santa Bàrbara. Deixem una pista que gira a l’esquerra i continuem per la que té un tram encimentat. La pujada és forta fins que arribem a una cruïlla. Continuarem per la pista més estreta de l’esquerra.

Poc abans d’arribar al Coll de Querol (4), agafarem un camí que ens surt a la dreta marcat amb senyals de color vermell i blanques. Immediatament, agafem un petit sender que puja fins a la Creu del Pi d’en Cartró (una creu taronja i una senyal feta amb pedres,ens serviran de guia).



Després de vorejar per la dreta un camp de cirerers, entrem en un espès bosc. Arribarem a una cruïlla a on hi ha un roure en el mig. Girarem a la dreta fins arribar a la Creu del Pi d’en Cartró (5). L’espès bosc no ens permet gaudir de les vistes. Tornem a la cruïlla i agafem el camí de la dreta en direcció nord. Arribarem fins a una explanada vallada. Sota una línia elèctrica, seguim per el camí de la dreta paral·lel a un filat. A la nostra esquerra veurem, entre un bosc de roures, cases de la urbanització Cesalpina. Creuarem dos pistes consecutives baixant per un estret camí.

Després de passar un espès bosc, el camí s’eixampla i arribarem a un camp de garrofers i cirerers. Veurem la masia de Can Pubill i el Montbaig amb la seva ermita de Sant Ramon al fons. Després d’haver passat al costat d’un monòlit amb les inicials RC, a uns quinze metres, ens endinsarem en el bosc per un camí que surt a la nostra esquerra (senyals grogues en els arbres). Arribarem a una pista. Seguirem per la dreta. Tot seguit ens trobarem amb una cruïlla. Seguim per l’esquerra fins arribar a la masia de Santa Bàrbara.


Observacions: Arribarem a casa entre les dues i les tres de la tarda.

Programa dels actes del 50é. aniversari
Divendres 27 de setembre a les 20.00h. a Cal Ninyo – c/. Major – Sant Boi de Llobregat

Presentació del DVD de fotos antigues de la col·locació de la creu
Petit homenatge les persones que ara fa 50 anys van portar i col·locar la creu.
Petita mostra de material antic de la UEC de Sant Boi – banderins, revistes Senderos ....alguna motxilla tronada un piolet de l’època....
Copa de cava.

Diumenge 1 d’octubre
2/4 de 10h. Esmorzar a Can Palós – esmorzar gratuït, pa amb tomàquet i embotits, potser caldrà pagar la beguda.
2/4 de 11h. Caminada fins la creu
11h. Benvinguda
1/4 de 12 Romanço de la Creu, cantat per Jaume Arnella (autor del romanço)
12h. Col·locació d’un placa commemorativa, al peu de la creu. Parlaments
2/4 de 2h. Comiat – L’hora dels adéus.