diumenge, 31 de març del 2019

Tuixent La Vansa: Barraca de Pastor, Refugi Les Foques, Barraca de Sangonelles, Refugi de L'Arp (2.248 m)

Dissabte 30 de març de 2019

Hora de sortida: 2/4 de set del matí.

Ubicació: Comarca del Solsonès.

Temps aproximat: 4 h 30 m (8,3 km)

Desnivell: 340 m (acumulat)

Dificultat (1): Normal.


Programa: Sortirem de casa a l’hora esmentada i anirem per la A-2 fins a Abrera, on ens desviarem en direcció a Olesa de Montserrat i Monistrol. Seguirem direcció a Manresa i d’aquí a Cardona i Solsona, on ens aturarem a fer el tallat.

Després seguirem en direcció a Sant Llorenç de Morunys, La Coma, Coll de Port i l’estació d’esquí nòrdic de Tuixent – La Vansa, on aparcarem.


Itinerari: Sortida des de l'estació de Tuixent - La Vansa, seguint l'itinerari marcat amb senyalització groga i blava. Va pujant per dins del bosc i ens creuarem amb diverses pistes d'esquí nòrdic, cal vigilar de no trepitjar les traces.


Ruta circular que comença a la zona de serveis de l'estació d'esquí nòrdic de Tuixent La Vansa. Ens dirigirem cap al refugi de l'Arp i barraca de Sangonelles. Fins aquest punt l' itinerari és molt fàcil.

A partir d'aquí presenta una certa dificultat pel desnivell que s'ha de salvar fins arribar al refugi de les Foques (2.075 m).


Seguirem fins la barraca de Pastor que és el punt més alt d'aquesta ruta (2.248 m). Aquest tram, encara que va pujant, ho fa d'una manera més suau. El descens el realitzem pels clots de Rebost. Itinerari molt recomanable per les esplèndides vistes.

I tot seguit seguirem fins a l'estació de Tuixent - La Vansa, final de trajecte.




Observacions: Bonica excursió per fer en un matí , donant la volta a les pistes de la Estació d'esquí de Tuixent - La Vansa coneguda com la "Lapònia Catalana" i gaudint de unes esplèndides vistes i d'un paisatge meravellós.

Hi ha la opció, abans d’acabar l’excursió, d’acostar-nos a veure els Pins Monumentals de l’Arp, i en especial el conegut com l’Avi, es tracta, segurament, dels pins més grans de Catalunya. Ens queden a prop del recorregut proposat. Podeu veure la fitxa aquí: https://plantipodes-am.cat/fitxes/pinsarp.html





Dinarem al refugi del Coll de Port, Ctra. de la Coma, km 40, tel. 973 05 80 53

Tornarem a casa als voltants de les set de la tarda.